avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... "din culpa exclusiva"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"din culpa exclusiva"

Ce presupune exact la un proces de divort "culpa exclusiva" a sotului? Plata cheltuielilor de judecata? Altceva? In ce masura asta are consecinte asupra partajului? In cazul relatat (am mai cerut informatii, nu ma priveste direct acel divort, dar indirect da!) sotia cere beneficiul exclusiv asupra apartamentului (proprietate comuna dobandita in timpul casatoriei, la care inca se platesc rate) precum si 73% din valoarea autoturismului :( , totul pe motiv ca divortul e din culpa sotului. Este posibil sa obtina ce vrea?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:50, 28 Aprilie 2007
Pe vremuri, cand toata lumea era chiriasa la stat, "culpa exclusiva" avea importanta pentru atribuirea beneficiului contractului de inchirire. Astazi, dupa parerea mea, ea nu mai e decat o chestiune de orgoliu stupid. Ca sa aiba copii ce citi cand vor fi mari si vor gasi prin sertare hotararea de divort, din care vor afla ca tata a fost un betiv si mama vreo curva. Toate acestea, in conditiile in care e mult mai simplu si mai elegant sa se solicite divortul din culpa comuna si sa se solicite judecatorului sa pronunte o hotarare nemotivata.

Partajul bunurilor dobandite in comun se face in raport de cota de contributie a fiecarui sot la dabandirea bunurilor comune.
Daca sotia poate sa dovedeasca venituri mai mari decat sotul.... , daca poate dovedi ca numai ea a platit ratele in timpul unei despartiri in fapt...daca poate dovedi ca veniturile sotului au fost cehltuite de acesta in afara casatoriei ...si altele asemenea, poate obtine o cota mai mare. Dar nu exista o relatie directa intre "culpa excusiva" si marimea cotei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2007
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu ady58 ady58 sunt casatotit de 28 ani si sotia a parasit domiciliul luandu-si doar lucrurile personale . ce se poate face legal nefiind cale de intoarcere /? nu avem copii ... (vezi toată discuția)
Impartirea datoriilor si bunurilor FURDI74 FURDI74 buna....sunt separat de sotie de 10 luni iar in iunie am introdus actele de divort...fiind vacanta termenul a fost dat pentru luna Septembrie....avem rate la ... (vezi toată discuția)