avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu

sunt casatotit de 28 ani si sotia a parasit domiciliul luandu-si doar lucrurile personale . ce se poate face legal nefiind cale de intoarcere /? nu avem copii minori . in cazul unui divort de comun acord pot ramane cu apartamentul ?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:51, 5 Septembrie 2009
Daca apartamentul este un bun comun , dobandit in timpul casatoriei , nu puteti ramae cu intreg apartamentul ci se va partaja. Daca insa l-ati dobandit anterior casatoriei prin cumparare, mostenire sau donatie, are regimul juridic al unui bun propriu si ca atare, sotia nu are vreun drept asupra lui .
Parasirea de domiciliu nu mai are nicio semnificatie legala, afara de motiv la divort. In ceea ce priveste solutia dvs este cu siguranta divortul. Partajul nu se pronunta in favoarea celui "nevinovat" din casatorie. Asa ca in functie de contributia dvs la obtinerea acelui apartament, veti dobandi cota de proprietate care vi se cuvine.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Daca nu mai exista cale de intoarcere - rezolvarea este Divortul : fie de comun acord, fie din culpa unei parti sau culpa comuna.
In ceea ce priveste apartamentul, fiind un bun comun acesta se va partaja. Faptul ca sotia a parasit domiciliul nu va da castig de cauza, adica sa va revina dvs apartamentul.
alex1981g a scris:

Parasirea de domiciliu nu mai are nicio semnificatie legala, afara de motiv la divort. In ceea ce priveste solutia dvs este cu siguranta divortul. Partajul nu se pronunta in favoarea celui "nevinovat" din casatorie. Asa ca in functie de contributia dvs la obtinerea acelui apartament, veti dobandi cota de proprietate care vi se cuvine.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru

=D>Foarte corect!
IN mod normal bunurile dobandite in timpul casatoriei se partajeaza 50%-50% insa pot exista situatii (bunul nu poate fi partajat, una din parti dovedeste cu acte ca a contribuit mai mult la cumpararea acelui bun) cand instanta poate decide atribuirea imobilului catre una din parti cu obligatia de a plati o sulta catre cealalta parte!B-)
SUCCES!
Divortul este una, partajul bunurilor comune este alta...
Daca sotia v-a parasit, introduceti actiunea de divort. Trebuie sa o citati la adresa unde locuieste in prezent.
Dupa divort, daca fosta sotie nu doreste sa incheie o tranzactie in vederea partajarii bunurilor comune, trebuie sa introduceti actiune de partaj (pentru imobil - daca este dobandit in timpul casatoriei). Legea prezuma o cota de contributie a sotilor la dobandirea bunurilor comune de 50% fiecare. Daca puteti dovedi ca ati avut o contributie mai mare decat 50%, o puteti solicita si veti avea sanse mai mari de a obtine imobilul ca urmare a partajului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă soția a părăsit domiciliul (fără motiv) invocând că ... mihaelabedreag10@gmail.com mihaelabedreag10@gmail.com Dacă soția a părăsit domiciliul (fără motiv)invocând că nu se mai înțelege cu soțul, este luat în considerare la partajarea bunurilor comune?Se ia ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Sotul meu a parasit domiciliul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU buna seara. ma numesc Livia Moldovan. in urma cu un an, sotul meu m-a parasit, parasind si domiciliul, mutandu-se impreuna cu o alta femeie. nu avem copii, iar ... (vezi toată discuția)