n urma cu un an, sotul meu m-a parasit, parasind si domiciliul, mutandu-se impreuna cu o alta femeie. nu avem copii, iar locuinta am cumparat-o impreuna, imprumutandu-ne de la banca, imprumut din care am platit si autoturismul nostru, pe care doar el il foloseste momentan. inca nu am divortat, dar intentionez sa dvortez.iintrebarea mea este: as putea sa il acuz de abandon de familie si sa castig locuinta? as putea sa-l oblig la plata ratelor locuintei mai departe, intrucat contractul de imprumut este comun? are dreptul la partaj? va multumesc.
La infractiunea de abandon de familie nu ne putem raporta ,intrucat nu sunt intrunite conditiile legale ale acesteia, insa la o
culpa exclusiva a sotului , prin parasirea domiciliului conjugal si infidelitate , da ... in masa bunurilor comune partajabile intra cele dobandite de la data casatoriei (cu exceptiile prevazute in art 31 C.Fam)
Deci , imparteala se va dispune asupra autoturismului si a bunului imobil achizitionat de la data casatoriei.
Atribuirea acestuia dumneavoastra poate fi incuviintata de catre instanta avand in vedere
contributia materiala a dumneavoastra , imbunatatirile aduse bunului imobil...
Succes.