avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... impartirea datoriilor si bunurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

impartirea datoriilor si bunurilor

buna....sunt separat de sotie de 10 luni iar in iunie am introdus actele de divort...fiind vacanta termenul a fost dat pentru luna Septembrie....avem rate la banca inca doi ani si datorii facute pe parcursul casniciei dar pentru ca sunt pe numele meu viitoarea fosta sotie profita si nu contribuie la plata lor.....am inteles ca ma poate da in judecata si dupa trei ani de la divort,deci eu voi plati ratele iar apoi voi imparti si bunurile cu ea....pe vorbe nu am incredere in ea.....ce ar trebui sa fac???
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:36, 10 Septembrie 2012
Daca dovediti ca datoriile sunt comune si ca le platiti/ le-ati platit singur, puteti solicita o cota mai mare din bunuri sa compensati cumva.
Intr-adevar acum se judeca divortul iar partajul se poate face oricand ulterior. Puteti promova si dvs actiune nu trebuie sa asteptati sa o faca fosta sotie.

Daca in decursul timpului - de la data despartirii si pana la data pronuntarii unei sentinte in partaj sau a finalizarii creditului - dvs faceti dovada ca ati achitat singur, personal, valoarea acelor credite cu care au fost achizitionate bunurile comune, atunci veti putea pretinde o cota majorata de contributie la dobandirea bunului si veti primi o cota parte majorata sau bunul in totalitate urmand ca pt suma cu care s-a contribuit in timpul casatoriei pana la despartire sa o despagubiti pe fosta sotie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu credite divada divada buna ziua, dupa 25 de ani de casnicie vom ajunge la divort, dar la momentul actual am un credit de nevoi personale de 360milioane doar pe numele meu - sotul ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament bun propriu achitat, în mare parte, în timpul căsătoriei: sunt șanse să fie despăgubit celălalt soț? cristinaenache cristinaenache Buna ziua. Sunt in proces de divort cu minori. Pe 21 mai este pronuntarea. Sotul meu este un om cu un caracter deplorabil si, desi nu vroiam, doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Drept locativ lucianmarian lucianmarian Ne-am cunoscut, am cumparat apartament prin Prima Casa si apoi ne-am casatorit. Am divortat pe cale notariala, ea a ramas sa locuiasca acolo, eu m-am mutat la ... (vezi toată discuția)