Am internat-o acum doua luni pe mama mea (91 ani) intr-un camin de batrani privat, aflat in sectorul 3. Diagnosticul este de Alzheimer. Pentru a-i obtime un certificat de handicap, am mers la sectorul 4 cu toate actele necesare (computer tomograf, scrisoare medicala etc). Mama nu poate fi transportata, din cauza schimbarilor de comportament, deci in mod normal, comisia ar trebui sa se deplaseze la acel camin. Mi s-a spus insa ca dosarul nu poate fi primit deoarece va trebui sa-i fac viza de flotant in sectorul 3 (cand m-au anuntat lucrul acesta , functionarele vorbeau intre ele ca acest camin este inchiriat de la un proprietar... Deci, era limpde ca nu se putea face asa ceva.. Mi se pare mai intai ilogic, apoi ilegal...Cum sa-i faci cuiva viza de flotant in alt sector, cand locuieste in Bucuresti? Daca o internam la Balotesti, Voluntari sau in alta parte, era necesar sa-i schimb buletinul de Bucuresti? Va multumesc anticipat
Acum aflu ca actul a fost cerut de starea civila, nu de notar. Cea de-a treia casatorie s-a inchieiat in Franta si nu a fost declarata in Romania. Deci pentru a intocmi un act de deces si a face o succesiune, s-a cerut acest act de divort din 1982
O prietena a pierdut o hotarare de divort din 1982 Sector 1 Bucuresti. De ce este necesara aceasta hotarare in cazul unei succesiuni? Prietena mea are cel de-al treilea sot decedat . Stiu ca in cazul celei de-a treia casatorii trebuia doar hotararea de divort a celei de-a doua casatorii, nu si a primei. De ce este necesar acest act acum, la succesiune? Mi se pare neconcludent.