Totusi nu inteleg acel aliniat 2 din art 340.
Am dat search pe tot forumul dar si pe google, si nu gasesc nici o interpretare.
Pot formula plangere catre camera preliminara si dupa 20 de zile de la formularea plangerii catre prim-procuror?
Nu va fi respinsa ca fiind tardiva?
Nu reusesc sa inteleg pe deplin aliniatul al 2-lea din art. 340 Cod. proc. pen.
(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
Cum adica oricand dupa implinirea termenului de 20 de zile in care trebuia solutionata plangerea?
Oricand, si peste 2 luni?
Cum adica nu mai tarziu de 20 de zile de la data comunicarii modului de rezolvare?
Care mod de rezolvare?
Fiind parte vatamata, in data de 23.05.2016 mi s-a comunicat ordonanta de clasare.
La data de 13.06.2016 am formulat plangere impotriva solutiei la prim-procuror, dar pana azi 03.07.2016 nu am primit nici un raspuns.
Maine, 04.07.2016 se implinesc 20 de zile de la contestarea solutiei.
Mai pot formula plangere impotriva solutiei la camera preliminara?
S-a redactat raspunsul la cerere a 3-a zi, asa pare dupa data raspunsului, insa plicul cu raspunsul a ajuns dupa 10 zile.
Raspunsul e evaziv "Urmare a cererii dvs. va comunicam ca dosarul se afla in lucru la sectia cutare de politie."
Nu trebuia sa fie ceva mai complex de genul "Dosarul se afla in lucru, s-au audiat martorii, suspectul, dosarul se afla la Dl. X de la pol. jud.?"
Comunicarea cum ca dosarul e in lucru e apa de ploaie, atata puteam deduce si eu.
Conform art. 81 alin. (1) lit. d) Drepturile persoanei vătămate (1) În cadrul procesului penal, persoana vătămată are următoarele drepturi: dreptul de a fi informată, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să îi fie comunicate;
1 - Am formulat o cerere pe care am depus-o la parchet acum 10 zile.
Inca n-am primit nici un raspuns.
Care ar fi termenul rezonabil, cate zile?
Am indicat o adresa de e-mail fiindca m-am gandit sa scurtez termenul cu vreo 2 zile, timp pierdut pentru ca agentul procedural sa se deplaseze cu raspunsul.
2 - Raspunsul cam ce ar trebui sa contina?
"Dosarul se afla in lucru" sau ceva mai complex de genul "Dosarul se afla in lucru, s-au audiat martorii, suspectul, dosarul se afla la Dl. X de la pol. jud.?"