Nu reusesc sa inteleg pe deplin aliniatul al 2-lea din art. 340 Cod. proc. pen.
(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
Cum adica oricand dupa implinirea termenului de 20 de zile in care trebuia solutionata plangerea?
Oricand, si peste 2 luni?
Cum adica nu mai tarziu de 20 de zile de la data comunicarii modului de rezolvare?
Care mod de rezolvare?
Fiind parte vatamata, in data de 23.05.2016 mi s-a comunicat ordonanta de clasare.
La data de 13.06.2016 am formulat plangere impotriva solutiei la prim-procuror, dar pana azi 03.07.2016 nu am primit nici un raspuns.
Maine, 04.07.2016 se implinesc 20 de zile de la contestarea solutiei.
Mai pot formula plangere impotriva solutiei la camera preliminara?
Totusi nu inteleg acel aliniat 2 din art 340.
Am dat search pe tot forumul dar si pe google, si nu gasesc nici o interpretare.
Pot formula plangere catre camera preliminara si dupa 20 de zile de la formularea plangerii catre prim-procuror?
Nu va fi respinsa ca fiind tardiva?
Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termen de cel mult 20 de zile de la primire dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, daca dvs totusi nu depuneti plangere dupa ce trec 20 de zile si la un moment dat peste o anumita perioada, primiti ordonanta, aveti un termen de 20 de zile de la data comunicării ordonantei sa depuneti plangere.