avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamuriri al. 2 art. 340 Cod. proc. pen.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamuriri al. 2 art. 340 Cod. proc. pen.

Buna ziua,

Nu reusesc sa inteleg pe deplin aliniatul al 2-lea din art. 340 Cod. proc. pen.

(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.

Cum adica oricand dupa implinirea termenului de 20 de zile in care trebuia solutionata plangerea?
Oricand, si peste 2 luni?

Cum adica nu mai tarziu de 20 de zile de la data comunicarii modului de rezolvare?
Care mod de rezolvare?

Fiind parte vatamata, in data de 23.05.2016 mi s-a comunicat ordonanta de clasare.
La data de 13.06.2016 am formulat plangere impotriva solutiei la prim-procuror, dar pana azi 03.07.2016 nu am primit nici un raspuns.
Maine, 04.07.2016 se implinesc 20 de zile de la contestarea solutiei.
Mai pot formula plangere impotriva solutiei la camera preliminara?
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2016
danapop24, utilizator
Cel mai recent răspuns: danapop24 , utilizator 16:20, 4 Iulie 2016
Da, puteti, mai asteptati totusi cateva zile, este posibil sa primiti si este bine sa vedeti solutia.
Multumesc pentru raspuns.

Totusi nu inteleg acel aliniat 2 din art 340.
Am dat search pe tot forumul dar si pe google, si nu gasesc nici o interpretare.
Pot formula plangere catre camera preliminara si dupa 20 de zile de la formularea plangerii catre prim-procuror?
Nu va fi respinsa ca fiind tardiva?
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
danapop24, utilizator
Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termen de cel mult 20 de zile de la primire dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, daca dvs totusi nu depuneti plangere dupa ce trec 20 de zile si la un moment dat peste o anumita perioada, primiti ordonanta, aveti un termen de 20 de zile de la data comunicării ordonantei sa depuneti plangere.

Multumesc cu plecaciuni! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei de clasare a procurorului sanseverina sanseverina Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut in cazul in care am facut acum trei luni o plangere impotriva ordonantei de clasare la prim procuror si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Termen procedura penala plangere rezolutie liamic43 liamic43 Care este interpretarea termenelor , pentru plângere împotriva rezoluţiei prim procuror, conform NCPP, art.340-341? Acestea pot fi calculate cum erau ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonanta de clasare, la procurorul ierarhic superior nesolutionata nici dupa 50 zile de la depunere cornaca cornaca Plangere impotriva Ordonanta de clasare, la procurorul ierarhic superior nesolutionata in termenul de 20 zile de la depunere. Pe data de 07.11.2015 am depus ... (vezi toată discuția)