avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva Ordonanta de clasare, la procurorul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva Ordonanta de clasare, la procurorul ierarhic superior nesolutionata nici dupa 50 zile de la depunere

Plangere impotriva Ordonanta de clasare, la procurorul ierarhic superior nesolutionata in termenul de 20 zile de la depunere.
Pe data de 07.11.2015 am depus la parchetul de pe langa judecatorie o plangere impotriva Ordonanta de clasare, la procurorul ierarhic superior conform art.339 cpp care a ramas nesolutionata,in sensul ca nu am primit nici un raspuns. Mai trebuie sa astept rezultatul procurorului superior ?
Ce se poate face daca acest prim procuror nu solutioneaza plangerea in termenul de 20 zile. Inseamna ca nu mai pot face alte actiuni impotriva acestuia ?
Cel mai recent răspuns: cornaca , utilizator 10:39, 2 Ianuarie 2017
Pe ce temei s-a dat ordonanta de clasare?
In temeiul art.314 alin.1) C.p.p. si art.315 alin.1 lit.b) C/P/P/ rap.la art.16 lit.b C.P.P. si art.16 lit. f) C.p.p.
Am inteles. Dpmdv sunt mici sanse (sau deloc) sa se dispuna o solutie care sa va multumeasca. Sa zicem ca la art.16(1) b) s-ar mai putea face o discutie (fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege), insa la art.16 (1) f) lucrurile de obicei sunt clare (a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului ...)
Daca doriti continuarea discutiei, puteti sa explicitati faptele, daca nu doriti, atunci raspunsul pentru intrebarea dvs initiala este ca - In cazul in care nu vi s-a raspuns in termenul de 20 de zile, puteti face plangere la judecatorul de camera preliminara in temeiul art.340 (2), textul mai jos:
(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
- In cazul in care nu vi s-a raspuns in termenul de 20 de zile, puteti face plangere la judecatorul de camera preliminara in temeiul art.340 (2), textul mai jos:

(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.

,, Pe data de 07.11.2015 am depus la parchetul de pe langa judecatorie o plangere impotriva Ordonanta de clasare, la procurorul ierarhic superior conform art.339 cpp care a ramas nesolutionata ,, Cea ce inseamna ca actualmente la data de 30.12.2016 sunt iesit din toate termenele de contestatie catre instanta competenta ? ,, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare. ,,

Ori termenul de 20 zile este acela dupa data cand voi primii raspunsul de la procurorul ierarhic superior in cazul de fata prim procuror.
Multumesc


Problema este spinoasa pentru ca am demonstrat cu documente legale emise de institutii ale statului roman care dovedesc ca procurorul de caz minte cu nerusinare si imi asum cea ce scriu. si va dau un ex: acesta sutine si constata in ordonata sa ca o anumita persoana nu a reactionat cel putin odata pe an la plata impozitelor in perioada anilor 1948-1963 cand platea mai mic impozitul pe terenuri si explic bunicul meu detinea 6 ha. padure, acesta apar in Reg.Agricole pana in anul 1948.- colectivizarea a luat sfarsit in anul 1963. Terenul de 6 ha. padure nu a mai aparut in nici un registrele agricole din perioada 1948- 2000 pentru ca in prima Constitutie de dupa razboi in 1948 la art. 6 art.7 scrie clar ca padurile au fost nationalizatea si sunt bun al poporului dupa in anul 1952 Constitutia Romaniei tot asa. art.6. art.7. Cea ce insemna ca in anii 1948- pana la legea 18 /1991 nu se mai plateau impozite pe teren padure. E procurorul constat el alceva. Si multe alte dovedite cu acte si documente.
De aceia am intrebat daca mai pot face ceva. Toata cheia intr-o poveste este acest procuror care a mai facut si alte constatari pe cae le-am dovedit in contestatia de la prim procuror care nu raspunde.Cu precizarea ca procurorul de caz ce sa ocupat a mai fost snctionat de csm in 2015 pentru interventie la alt judecator-procuror



[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2016
trandafir2, moderator
Nu prea ati inteles, cititi atent, textul este clar, aveti dreptul in acest moment sa depuneti plangere la judecatorul de camera preliminara dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.

Alte discuții în legătură

Ordonanta clasare costel58 costel58 In urma comunicarii unei ordonante prin care s-a dispus clasarea unui dosar penal , am depus o plangere catre prim-procurorul Parchetului impotriva acestei ... (vezi toată discuția)
Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)
Termen pentru atacarea actelor procurorului wap54 wap54 Dupa noul cod penal la cat timp de la primirea unei ordonante de NUP la o sesizare poti depune contestatie la prim-procuror? Dupa prim - procuror unde mai poti ... (vezi toată discuția)