avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen rezonabil art. 81 alin. 1 lit. d N.C.P.P.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen rezonabil art. 81 alin. 1 lit. d N.C.P.P.

Buna ziua,

Conform art. 81 alin. (1) lit. d) Drepturile persoanei vătămate (1) În cadrul procesului penal, persoana vătămată are următoarele drepturi: dreptul de a fi informată, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să îi fie comunicate;

1 - Am formulat o cerere pe care am depus-o la parchet acum 10 zile.
Inca n-am primit nici un raspuns.
Care ar fi termenul rezonabil, cate zile?
Am indicat o adresa de e-mail fiindca m-am gandit sa scurtez termenul cu vreo 2 zile, timp pierdut pentru ca agentul procedural sa se deplaseze cu raspunsul.

2 - Raspunsul cam ce ar trebui sa contina?
"Dosarul se afla in lucru" sau ceva mai complex de genul "Dosarul se afla in lucru, s-au audiat martorii, suspectul, dosarul se afla la Dl. X de la pol. jud.?"
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
danapop24, utilizator
Nu aveți nicio șansă.
O sa va tina mult timp.
Este ceva pe flagrant sau o plângere care se poate soluționa și în 8 luni în sensul ca se va lua prima declarație de abia atunci?
La cate dosare au nu au timp.

De răspuns o sa va răspundă în cca o luna doua.

Aveți grija sa nu va amendeze.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Aveți grija sa nu va amendeze.

Imi puteti spune pentru ce anume poate sa fie amendat in aceasta situatie? Si eu am facut o plangere penala in iulie 2015, iar in ianuarie 2016 am solicitat informatii in baza art. 81 alin. (1) lit. d) la care nu am primit raspuns nici pana astazi si ma gandeam sa fac o revenire la acea adresa...
Multumesc
Puteti cere dumneavoastra amendarea organelor judiciare cand nu fac actele de procedura cu solicitudine. Chiar daca n-o sa amendeze pe nimeni poate o sa se grabeasca sa inchida dosarul sa scape de dumneavoastra estimez eu, sau daca organul judiciar e diliu sa se razbune :D

CPP
Art. 283 - Abateri judiciare
(1) Urmatoarele abateri savarsite in cursul procesului penal se sanctioneaza cu amenda judiciara de la 100 lei la 1.000 lei:
a) neindeplinirea in mod nejustificat sau indeplinirea gresita ori cu intarziere a lucrarilor de citare sau de comunicare a actelor procedurale, de transmitere a dosarelor, precum si a oricaror alte lucrari, daca prin aceasta s-au provocat intarzieri in desfasurarea procesului penal;
[Editare text ramas fara obiect]

S-a redactat raspunsul la cerere a 3-a zi, asa pare dupa data raspunsului, insa plicul cu raspunsul a ajuns dupa 10 zile.
Raspunsul e evaziv "Urmare a cererii dvs. va comunicam ca dosarul se afla in lucru la sectia cutare de politie."
Nu trebuia sa fie ceva mai complex de genul "Dosarul se afla in lucru, s-au audiat martorii, suspectul, dosarul se afla la Dl. X de la pol. jud.?"
Comunicarea cum ca dosarul e in lucru e apa de ploaie, atata puteam deduce si eu.

Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
Admin, administrator
Asa se raspunde in general la astfel de cereri, aveti dreptul sa solicitati consultarea dosarului daca nu sunteti lamurita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politist de la judiciar suspectat pentru tergiversarea cercetarilor planoristul planoristul Buna, Unde trebuie sa ma adresez in care politistul de la judiciar amana sa intocmeasca referatul pentru trimiterea dosarului la procuratura in vederea ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de parte vatamata marius675 marius675 Buna ziua, In ce masura pot primi o citatie de la Politie prin recomandata postala, in care se specifica sa ma prezint ca parte vatamata si totodata sa se ... (vezi toată discuția)
Citatie politie mihail123 mihail123 1.Daca am facut o sesizare la Politie si s-a intocmit un dosar penal pe speta respectiva, este normal sa fiu citat (ca parte vatamata) cu acelasi model de ... (vezi toată discuția)