avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... politist de la judiciar suspectat pentru tergiversarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

politist de la judiciar suspectat pentru tergiversarea cercetarilor

Buna,
Unde trebuie sa ma adresez in care politistul de la judiciar amana sa intocmeasca referatul pentru trimiterea dosarului la procuratura in vederea intocmirii rechizitoriului.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: planoristul , utilizator 08:38, 8 Aprilie 2016
Daca aveti probe rezonabile,puteti sesiza concomitent atat conducerea unitatii de politie cat si procurorul responsabil de caz
Am sesizat conducerea dupa care procurorul de caz de doua ori ultima oara am primit aviz favorabil de inceperea urmaririi penale din iunie anul trecut urmand ca politistul sa intocmeasca acel raport. Dupa atata timp politistul nu a intocmit raportul ba mai mult mea sugerat sa-mi schimb avocatul indicandu-mi el unul cu promisiunea ca daca ai urmez sfatul da drumul la dosar in doua saptamani. Nu am fost de acord cu propunerea lui care a fost facuta inca de anul trecut iar pentru acest lucru dosarul sta in biroul politistului care la solicitarile mele a raspuns ca sa mai astept. Cred ca exista niste termeni legali care nu-ti permite sa tii un dosar din moment ce s-au terminat cercetarile pentru al redirectiona politistul unde vrea si cand vrea .
Nu stie nimeni cum ar trebui procedat in cazul relatat de mine? Am facut doua plangeri la procuror , acum a facut a treia plangere si avocatul meu si astept un raspuns, oare atat de puternic poate fi un politist incat ignora toate actiunile mele? ce ar trebui sa fac ca sa mi se faca dreptate ? sa protestez catarandu-ma pe un bloc? o macara ? o statuie? cum sa fac sa ma auda si pe mine cineva? stiu care este rolul acestui forum si nu ma astept sa mi se gaseasca o solutie dar poate vine cineva cu un sfat bun. Multumesc!
O sa fac o reclamatie la ministerul justitiei.
E delicat acest subiect mai ales ca este implicat un deputat in acest dosar iar eu sunt un simplu cetatean.
politia tine de MAI nu de MJ. MJ exercita control asupra procurorilor si procurorii asupra organelor de cercetare penala, adica e mult prea indirecta o asemenea sesizare

Puteti face asa:
1. cerere de informare privind stadiu solutionarii cercetarii penale cf. 81 (1)d) din CPP, si motivul duratei

2. daca politistul e nesimtit puteti face cerere de sanctionare, dar nu va asteptati sa fie si solutionata - mie nu mi-au solutionat-o niciodata, si am formulat vreo trei:

CPP
Art. 283 - Abateri judiciare
(1) Urmatoarele abateri savarsite in cursul procesului penal se sanctioneaza cu amenda judiciara de la 100 lei la 1.000 lei:
a) neindeplinirea in mod nejustificat sau indeplinirea gresita ori cu intarziere a lucrarilor de citare sau de comunicare a actelor procedurale, de transmitere a dosarelor, precum si a oricaror alte lucrari, daca prin aceasta s-au provocat intarzieri in desfasurarea procesului penal;

Eu cred ca acest articol se refera si la consemnarea probelor (cum ar fi audierea partilor si martorilor), si intocmirea unui referat cu propunere catre organul de urmarire penala
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2016
eusaisapte, utilizator

Alte discuții în legătură

Durata cercetari penale. _Alin_ _Alin_ Am facut o plangere impotriva unei ord. a procurorului. Instanta (jud. de cam. preliminara) mi-a admis plangerea si a trimis cauza catre parchet pentru ... (vezi toată discuția)
Citatie martor kingrusten kingrusten Buna ziua . In primul rand imi cer scuze daca am postat intr-o categorie gresita deoarece nu ma pricep prea mult la chestii de genul. Luna trecuta , doi ... (vezi toată discuția)
Falsuri comise de politist Georgis Georgis Am si eu o intrebare.Ce se intampla cu un dosar penal si cu un invunuit , daca asa-zisul denuntator nu exista, ci mai mult a fost mentionat in pv de seizare cu ... (vezi toată discuția)