avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsuri comise de politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsuri comise de politist

Am si eu o intrebare.Ce se intampla cu un dosar penal si cu un invunuit , daca asa-zisul denuntator nu exista, ci mai mult a fost mentionat in pv de seizare cu buna stiinta de catre organul de cercetare penale, acest comitand un fals intelectual?:O
Depuneti plangerre impotriva lucratorului de cercectare penala.
Puteti lua legatura cu procurorul care supravegheaza cercetarile si sa solicitati lamuriri.
In mod normal, la dosar trebuie sa existe un act de sesizare ( plangere, proces verbal de sesizare din oficiu etc). Depinde de fapta sesizata
exista un proces-verbal de sesizare. iar denuntatorul este X din Bucuresti. numai ca acea persoana nu exista. nu pot sa fac o cerere la procuror, pentru ca desi nu sunt probe a dispus i.u.p. in plus, cele 2 persoane invinuite au recuzat politistul in cauza,insa ambilor le-au fost respinse cererile fr nc o motivatie.
actele intocmite in acest dosar sunt valabile atat tp cat exista astfel de falsuri? nu poti fi anulate e?
Daca se face dovada ca sunt intocmite in fals pot fi anulate.
Depinde de fapta cercetata.
Da. Actele intocmite raman valabile.
Organele de cercetare penala se pot investi cu o cauza in diverse moduri: denunt, autodenunt, plangere, plangere sau denunt anonim, din oficiu.
Nu modul in care s-au sesizat e determinant ci probele, iar atat timp cat exista un IUP in personam inseamna ca au cel putin indicii cu privire la invinuiti ca au savarsit o fapta penala.

Alte discuții în legătură

proces echitabil? sau proces pe banda rulanta? generalul generalul 1. o persoana face plangere la parchet 2. conform competentei procurorul incepe audierile. deci faza actelor premergatoare unde aici se audiaza persoana ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva organului de urmarire penala chris_d chris_d Buna ziua, imi poate cineva explica: Daca faci o plangere penala impotriva unui politist sau organ de urmarire penala, ca a intocmit un act gresit, ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale dee@dee@ dee@dee@ buna seara...imi poate spune si mie cineva care sunt actele ce trebuiesc facute de catre un organ de politie pentru a propune catre procuror inceperea ... (vezi toată discuția)