avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces echitabil? Sau proces pe banda rulanta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces echitabil? Sau proces pe banda rulanta?

1. o persoana face plangere la parchet
2. conform competentei procurorul incepe audierile. deci faza actelor premergatoare unde aici se audiaza persoana vatamata, șartorii si persoanele reclamate
3. se incepe urmarirea penala prin rezolutie de catre procuror in 2010 prin care se pune in miscare actiunea penala de trimitere in judecata.
Problema este ca de la IUP pana peste un an in 2011 cand se emite rechizitoriul nu se mai cheama la audieri martori care au 2 declaratii care se contrazic intre ele dar se contrazic si intre ei precum si cu partea vatamata , ci se audieaza doar invinuitii/ deci nici un fel de cercetare dupa IUP.
INTREBAREA ESTE ce fel de proces penal poate sa fie acesta, daca toate declaratiile martorilor si ale parti vatamate sunt luate in FAZA INTOCMIRII ACTELOR PREMERGATOARE pana la intocmirea rezolutiei IUP, si nici nu exista la dosar P.V. al actelor premergatoare.
Cel mai recent răspuns: generalul , utilizator 12:54, 4 Noiembrie 2013
Vorbiti cu procurorul sau adresati o cerere in scris motivata in care sa va expuneti punctul de vedere.
va cer scuze ca nu am fost atent sa va raspund. Eu vreau parerea dumneavoastra ca specialist, si anume daca este ceva in neregula cu urmarirea penala fiind trimis in judecata fara acest proces verbal , nefiind audiati martorii si persoana vatamata dupa emiterea rezolutiei de IUP.
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2013
generalul, utilizator
După cum v-am răspuns deja pe privat , procesul verbal de efectuare a actelor premergătoare poate, conform legii, constitui probă la dosar.Nu este însă oblligatoriu, la dosar existând şi alte probe care se coroborează.Dacă aveţi îndioieli cu privire la efectuarea actelor premergătoare, veţi avea la dispoziţie căile de atac .
Da exista si un certificat medicolegal . Numai ca desi martori si partea vatamata se contrazic lucru din care si de la unu si de la ceilalti reese clar ca eu nu sunt vinovat, mi-sa respins la curtea de apel reaudierea lor. SENTINTA BAZANDUSE pe declaratiile lor de la urmarirea penala tribunalul a avut in vedere atat dec victimei si ale inculpatilor si martorilor pentru stabilirea situatiei de fapt
Constata ca la instanta martoril declara ca 2 din cei 5 inculpati nu sunt vinovati dar apreciaza ca declaratiile de la UP sunt cele adevarate DUPA U.P. NU AU MAI FOST AUDIATI si numai asa cum v-am spus toate au fost lacute inaintea IUP . si culmea , in prima declaratie a victimei si a unuia dintre martori vorbesc de 3 persoane . inclusiv in actul de sesizare tot de 3 persoane se face vorbire. PLUS CA ACEI MARTORI PANA LA I.U.P. ERAU VICTIME acuzandune si ei de agresiune pe uni dintre noi , acuzatii pentru care prin aceiasi rezolutie de I.U.P. sa dat NUP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exemplificare termen ! tutu12 tutu12 Termenul : ,,[b]este pusa in miscare actiunea penala [/b]....'' reprezinta inceperea audierii de catre organele de politie a audierii reclamantului, paratului ... (vezi toată discuția)
Traficul de persoane dodonica dodonica Intr-un dosar DIICOT, trafic de persoane, proxenetism, si art 323 :( sa inceput cercetarea penala din anul 2003. In tot acest timp lucratori de politie ... (vezi toată discuția)
Dreptul inculpatului a participa la audierea martorilor aidu aidu Procurorul mi-a respins cererea de reaudiere a persoanei vatamate, intemeiata pe neegalitatea armelor, ca a audiat-o fara participarea mea... si vroiam anumite ... (vezi toată discuția)