avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate zmz

Activitate zmz

Buna ziua!

Vreau sa comercializez cosmetice (aici ma refer la unturi de corp, uleiuri vegetale, argile minerale si sapunuri naturale), pe care le voi achizitiona vrac, urmand ca eu sa le ambalez,, etichetez si sa le livrez ca produs finit.

Am tot cautat sa ma lamuresc in privinta dosarului cu informatii privind produsul cosmetic, respectiv analizele necesare - e nevoie ca eu ca distribuitor sa le refac inainte de a depune notificarea catre cpnp sau producatorul trebuie sa mi le puna la dispozitie, urmand ca eu sa fac notificarea ?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua!
Am o nedumerire referitor la autorizarea ce mi se cere sa o fac pentru un magazin alimentar si taxa ce trebuie platita catre DSV pentru obtinerea inregistrarii.
In legea nr. 359/2004 art. 17, alin. 2 lit. b), observ ca Registrul Comertului se ocupa cu incasarea taxelor si tarifelor datorate autoritatilor publice implicate in autorizarea functionarii.
In aceeasi lege este trecuta si Directia sanitar veterinara ca fiind autoritate publica ce ar trebui sa verifice doar conformitatea declaratiei pe proprie raspundere. Nici cum ca ar trebui sa obtin o autorizatie separata.

Din legea mai sus mentionata eu inteleg ca autorizatia de functionare si taxa pentru a obtine acest lucru inclusiv din partea DSV se obtine practic,(este reglementata si in art 17`2 alin 2 lit b)), prin registrul comertului.
Acum, in urma unui control din partea domnilor de la DSV primesc termen limita pentru a obtine aceasta autorizatie care ma costa in jur de 700 (am doua obiective).