avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa inregistrare magazin alimentar la DSV
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa inregistrare magazin alimentar la DSV

Buna ziua!
Am o nedumerire referitor la autorizarea ce mi se cere sa o fac pentru un magazin alimentar si taxa ce trebuie platita catre DSV pentru obtinerea inregistrarii.
In legea nr. 359/2004 art. 17, alin. 2 lit. b), observ ca Registrul Comertului se ocupa cu incasarea taxelor si tarifelor datorate autoritatilor publice implicate in autorizarea functionarii.
In aceeasi lege este trecuta si Directia sanitar veterinara ca fiind autoritate publica ce ar trebui sa verifice doar conformitatea declaratiei pe proprie raspundere. Nici cum ca ar trebui sa obtin o autorizatie separata.

Din legea mai sus mentionata eu inteleg ca autorizatia de functionare si taxa pentru a obtine acest lucru inclusiv din partea DSV se obtine practic,(este reglementata si in art 17`2 alin 2 lit b)), prin registrul comertului.
Acum, in urma unui control din partea domnilor de la DSV primesc termen limita pentru a obtine aceasta autorizatie care ma costa in jur de 700 (am doua obiective).

Alte discuții în legătură

Autorizatii pentru functionarea unui fast food onumkv onumkv vreau sa-mi deschid un fast food !!!! am modificat actul constitutiv si codurile aferente desfasurarii activitatii : 5610, 5629, 5621....in cateva zile ar ... (vezi toată discuția)
Autorizatii magazin alimentar parpauta parpauta as dorii sa stiu ce valabilitate au autorizatile de functionare de la mediu, ,pompieri,sanitara veterinara,sananate publica? multumesc! (vezi toată discuția)
Avize /autorizatii s.c. TRamona TRamona Buna ziua! La Registrul Comertului am dat o declaratie cum ca respect si cunosc prevederile legislatiei privind domeniile: sanitar, protectia mediului, ... (vezi toată discuția)