avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatii pentru functionarea unui fast food
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatii pentru functionarea unui fast food

vreau sa-mi deschid un fast food !!!! am modificat actul constitutiv si codurile aferente desfasurarii activitatii : 5610, 5629, 5621....in cateva zile ar trebui sa-mi iasa si punctul de lucru declarat. urmatorul pas ar fi obtinerea autorizatiilor de la sanitar, sanita-veterinar, mediu si PSI...acum dilemele sunt urmatoarele : unde trebuie sa merg pt a obtine aceste autorizatii? cat costa ele? se pot plati esalonat? acestea ar fi toate sau mai am nevoie si de alte autorizatii? pot funtiona pana la primirea autorizatiilor? cam in cat timp se pot obtine toate ? :-/
#-o PLZ.....ESTE NECESAR SA AFLU CAT MAI RPD ACESTE DETALII !!!
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
onumkv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 08:04, 15 Septembrie 2008
Se da o declaratie pe proprie raspundere la registrul comertului in temeiul prevederilor art.15 (1) din legea 359 /2004 cu modificarile si completarile ulterioare ca :

cunosc si respect prevederile legislatiei si ale reglementarilor generale specifice din domeniul : sanitar, sanitar veterinar, etc si sunt indeplinite conditiile de functionare prevazute de legislatie, care se trimite in copie de catre ORC la organismele abilitate.

E vorba de aprobarea tacita. Sigur ca trebuie sa va asteptati la un posibil control care poate sa constate ca declaratia corespunde sau nu corespunde realitatii.


Primul pas e facut: inregistrarea punctului de lucru la ORC cu activitatile aferente, plus inregistrarea declaratiei model 2 (L 359/2004 art 15 alin 1 lit b).

Apoi va trebui sa mergeti sa obtineti autorizatia de functionare de la Primaria localitatii dvs. In paralel mergeti la PSI (daca suprafata spatiului depaseste -mi s epare - 100 mp), DSP, DVS si APM pt a lua autorizatiile necesare desfasurarii activitatii, activitatea de fast-food se supune autorizarii, nu e suficienta declaratia pe proprie raspundere.

Despre costuri:
-autorizatia de la Primarie - depinde de fiecare primarie, e o taxa stabilita la nivel local
-PSI: - ultima data cand am autorizat un punct de lucru era 50 ron
-DSV - nu se plateste
-DSP -ultima data cand am autorizat un punct de lucru era 50 ron
-APM - se stabileste de reprezentantii lor dupa depunerea dosarului si analiza lui
Nu se pot plati esalonat, fiecare depunere se face - acolo unde e cazul - dupa achitarea taxei si eliberarea unei chitante.

Va trebui sa va interesati ce documente trebuie depuse pt ca fiecare document lipsa va fi cerut ulterior si le va da celor competenti sansa de a va mai amana 30 zile de la data depunerii documentului lipsa.

Ce aduce nou aceasta lege 359/2004 este ca DA putieti functiona pana la obtinerea autorizatiilor de la institutiile statului, dar nu inainte de a obtine autorizatia de functionare de la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare punct lucru -chiosc alimentar ENGFULL ENGFULL PENTRU AUTORIZARE UNUI CHIOSC ALIMENTAR ESTE SUFICIENTA DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE SAU SUNT NECESARE AUTORIZARI SPECIALE DE LA DSV , PSI , DSP APM? (vezi toată discuția)
Cod caen magazin alimentar/ restaurant Alex Danit Alex Danit As vrea sa infiintez un srl in afara perimetrului unei scolii,dar in apropiere de aceasta.Ca sa evit acea lege cu fast-food-ul langa scoli(srl-ul va ... (vezi toată discuția)
Atorizatie infintare salon infrumusetare! adrian_bra adrian_bra Buna ziua, am si eu o problema care necesita o rezolvare... Este adevarat ca daca am firma infiintata, cu codurile CAEN respective....ceea ce mai conteaza ... (vezi toată discuția)