avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Atorizatie infintare salon infrumusetare!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Atorizatie infintare salon infrumusetare!

Buna ziua, am si eu o problema care necesita o rezolvare...
Este adevarat ca daca am firma infiintata, cu codurile CAEN respective....ceea ce mai conteaza este sa am spatiul si ustensilele necesare desfasurarii activitatii respective(ceea ce am).

Declaratia privind autorizatia activitatii respective trebuie doar depusa la ONRC iar avizele de la Directia Sanitar-veterinara, D.SP., ITM se obtin in urma unui control la sediul respectiv nemaitrebuind sa alerg dupa obtinerea lor!
Asa este, sau trebuie sa astept obtinerea autorizatiei pt inceperea activitatii??
Va multumesc...

Cel mai recent răspuns: lorenalorena , utilizator 00:33, 17 Martie 2009
La ORC ai depus declaratia model 2 de autorizare a activitatii - salon de infrumusetare.
9602 Coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare
9604 Activităţi de întreţinere corporală
Certificatul constatator eliberat de ORC pentru sediu are valoare de autorizatie de functionare si trebuie afisat la loc vizibil impreuna cu certificatul de inregistrare.
Dar fiind o activitate speciala, ai dreptate, iti mai trebuie un aviz suplimentar:
de la Directia de Sanatate Publica unde iti vor inspecta instrumentele de sterilizare, curatenia, toaleta, sala de asteptare, carnete de sanatate, etc.
Deci trebuie sa mergi la DSP.
In rest nu trebuie sa alergi nicaieri.
In concluzie, poti porni activitatea. Toate autorizatiile tale sunt in regula pentru ca sunt declaratii pe proprie raspundere si nu sunt conditionate de un control prealabil.

Alberto Kurtyan


Nu trebuie sa mergeti nicaieri, declaratia pe care l-ati depus la orc este de ajuns, eventual puteti sa va asteptai la o vizita din partea unor autoritati, dar asta poate sa fie si DSV, si ITM, sau chiar APM, .Oricare are dreptul sa faca un control, cand doreste, sa vada daca intr-adevar sunt indeplinite toate conditiile, asa cum le-ati declarat.Dvs cititi cu atenti declaratia, veti vedea la ce se refera.In plus, daca o activitate necesita o autorizatie in plus, se mentioneaza acest lucru pe certificatul constatator.nu cred sa aveti asa ceva scris pe certificatul constatator.
as vrea sa intreb si eu ceva ce nu am inteles :eu sunt pfa coafor si am inchiriat o masa la un salon nou ,dar acest salon este inchiriat de catre o persoana fizica care detinea acest spatiu si la amenajat pentru coafor, intrebarea mea este urmatoarea:persoana care a inchiriat spatiu trebuia sa obtina si o autotrizatie de functionare a acestui spatiu pentru activitatea de coafor sau eu trebuie sa obtin autorizatie de functionare ?va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salon unghii false - conditiile necesare ahiile ahiile Buna ziua Ma poate ajuta cineva cu informatii legat de deschiderea unui salon de unghii false? 1. Vreau sa stiu ce cod CAEN este atribuit acestei ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare salon de infrumusetare element94 element94 Buna ziua. Detin un spatiu ca si persoana fizica. Spatiul urmeaza sa fie transformat in spatiu comercial si va deveni un salon de infrumusetare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen pot folosi? Lauramlr Lauramlr Buna ziua! Având în vedere că meseria de stilist extensii gene a fost introdusă în România, in urma unui curs de extensii gene, pot deschide un PFA ... (vezi toată discuția)