avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie de functionare Salon de infrumusetare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie de functionare Salon de infrumusetare

Buna ziua.
Detin un spatiu ca si persoana fizica. Spatiul urmeaza sa fie transformat in spatiu comercial si va deveni un salon de infrumusetare.
Intrebarea mea este daca spatiul poate primi autorizatie de functionare prin Intreprindere Individuala care va profesa in acest salon ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:04, 30 August 2017
Presupun ca va referiti la autorizatia ISU.
Autorizatia ISU se solicita de catre proprietar si se emite pe intreaga locatie din care face parte spatiul comercial pe care il detineti.
Cum spatiul actual va deveni salon de infrumusetare va trebui sa obtineti si autorizatia sanitara si autorizatia de mediu pentru respectivul salon pentru a-l putea pune, legal, in functiune.
Da. Ma refer la aceste autorizatii. Intrebarea este deca se pot lua pe I.I ?
Autorizatia ISU se poate cere pe I.I dar de obtinut se poate obtine numai pentru toata locatia in care se gaseste spatiul respectiv. Se analizeaza partile comune (cai de acces, instalatii si posibilitati de stingere incendii, iluminat de siguranta, etc.). Autorizarea se cere de catre proprietarul locatiei.
Autorizatia sanitara si autorizatia de mediu se pot obtine prin declararea la Registrul comertului pe propria raspundere, cand se inregistreaza firma) ca sunt indeplinite conditiile legale (se completeaza/ bifeaza un formular tip) si o data cu certificatul de inregistrare se emite, la cerere si certificat constatator pentru fiecare in parte. Ulterior inregistrarii firmei, salonul poate fi controlat de catre inspectorii de la Directia sanitara judeteana, respectiv Agentia teritoriala de mediu si neconformitatile (deja ati facut declaratie pe propria raspundere) constatate vor fi sanctionate contraventional, mergand pana la inchiderea salonului de infrumusetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie isu Doozer Doozer Buna ziua Am un salon de infrumusetare in Bucuresti, acesta este situat la etajul 2 (mentionez ca am facut schimbare de destinatie din spatiu de locuit in ... (vezi toată discuția)
Manichiură acasa Miha Baidoc Miha Baidoc Buna ziua,doresc să prestez servicii de manichiură acasa,am o cameră disponibilă, imi puteti spune dacă este ok? Stiu ca la salon e nevoie de cameră ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am închiriat o suprafață de 100 mp într-o clădire ... Gut Maria Gut Maria Bună ziua. Am închiriat o suprafață de 100 mp într-o clădire mai veche, la etajul 1, am amenajat un salon de înfrumusețare cu toate dotările. La ... (vezi toată discuția)