Buna ziua.
Detin un spatiu ca si persoana fizica. Spatiul urmeaza sa fie transformat in spatiu comercial si va deveni un salon de infrumusetare.
Intrebarea mea este daca spatiul poate primi autorizatie de functionare prin Intreprindere Individuala care va profesa in acest salon ?
Multumesc.
Presupun ca va referiti la autorizatia ISU.
Autorizatia ISU se solicita de catre proprietar si se emite pe intreaga locatie din care face parte spatiul comercial pe care il detineti.
Cum spatiul actual va deveni salon de infrumusetare va trebui sa obtineti si autorizatia sanitara si autorizatia de mediu pentru respectivul salon pentru a-l putea pune, legal, in functiune.
Autorizatia ISU se poate cere pe I.I dar de obtinut se poate obtine numai pentru toata locatia in care se gaseste spatiul respectiv. Se analizeaza partile comune (cai de acces, instalatii si posibilitati de stingere incendii, iluminat de siguranta, etc.). Autorizarea se cere de catre proprietarul locatiei.
Autorizatia sanitara si autorizatia de mediu se pot obtine prin declararea la Registrul comertului pe propria raspundere, cand se inregistreaza firma) ca sunt indeplinite conditiile legale (se completeaza/ bifeaza un formular tip) si o data cu certificatul de inregistrare se emite, la cerere si certificat constatator pentru fiecare in parte. Ulterior inregistrarii firmei, salonul poate fi controlat de catre inspectorii de la Directia sanitara judeteana, respectiv Agentia teritoriala de mediu si neconformitatile (deja ati facut declaratie pe propria raspundere) constatate vor fi sanctionate contraventional, mergand pana la inchiderea salonului de infrumusetare.
Autorizatie isu
Doozer
Buna ziua
Am un salon de infrumusetare in Bucuresti, acesta este situat la etajul 2 (mentionez ca am facut schimbare de destinatie din spatiu de locuit in ... (vezi toată discuția)