Bună ziua!
De curând am schimbat domiciliul în alt județ, iar acum trebuie sa schimb și actele mașinii. Pot face RCA-ul pe vechea adresa, iar după schimbarea talonului sa modific asigurarea? Iar pentru schimbat talon, care sunt pașii de făcut?
Mulțumesc frumos!
Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu situația urmatoare: în perioada 8-9 august am avut 2 zile de concediu medical, iar în data de plata a avansului am fost informata ca din cauza medicalului luat în prima jumătate a lunii( nelucrata integral) îmi pierd dreptul la plata avansului, urmând sa iau banii în ziua de lichidare. Am consultat regulamentul intern al firmei și am găsit stipulat ca avansul nu se plătește în cazul în care angajatul este în concediu medical. Nimic legat de perioada lunii în care se ia concediul. Este aceasta o măsură abuziva? Se poate face ceva în acest caz?
Imi puteti spune, va rog, care este valabilitatea certificatului fiscal? Am scos unul in data de 17 martie, din cate stiu, ultima zi de valabilitate este 31 martie, dar pe certificat scrie ca e valabil 30 de zile de la data emiterii. Cei de la notariatul la care imi va trebui mi-au spus ca s-a schimbat legea de curand, iar certicatul fiscal are valabilitate 30 de zile.
De asemenea, am scos tot pe 17 martie un extras de carte funciara de autentificare, care ar fi trebuit sa expire pana acum - stiam ca are valabilitate 10 zile calendaristice. Am cerut azi la notar sa il scoata din nou, mi-au spus ca e blocata cartea funciara pana pe 30 martie, pentru ca inca mai este valabil cel vechi. Sunt 10 zile lucratoare sau calendaristice pana la urma?