avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Valabilitate certificat fiscal si extras autentificare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Valabilitate certificat fiscal si extras autentificare

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, care este valabilitatea certificatului fiscal? Am scos unul in data de 17 martie, din cate stiu, ultima zi de valabilitate este 31 martie, dar pe certificat scrie ca e valabil 30 de zile de la data emiterii. Cei de la notariatul la care imi va trebui mi-au spus ca s-a schimbat legea de curand, iar certicatul fiscal are valabilitate 30 de zile.
De asemenea, am scos tot pe 17 martie un extras de carte funciara de autentificare, care ar fi trebuit sa expire pana acum - stiam ca are valabilitate 10 zile calendaristice. Am cerut azi la notar sa il scoata din nou, mi-au spus ca e blocata cartea funciara pana pe 30 martie, pentru ca inca mai este valabil cel vechi. Sunt 10 zile lucratoare sau calendaristice pana la urma?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Maria0333 , utilizator 16:14, 28 Martie 2016
Conform codului de procedură fiscală, art 159, alin 3
[ link extern ]
(3) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării şi este valabil 30 de zile de la data emiterii.

Conform art 35, alin 1 din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996
[ link extern ]

Termenul de valabilitate al extrasului de carte funciară de autentificare este de 10 zile lucrătoare și se calculează de la data înregistrării cererii . În acest interval de timp este interzisă efectuarea înscrierilor în cartea funciară.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism monalisa16 monalisa16 Buna ziua, Pentru emiterea unui certificat de urbanism sunt necesare pentru identificare extrase din cartea funciara si planul cadastral din ortofotoplan.Cat ... (vezi toată discuția)
Ce valabilitate are extrasul de carte funciară de autentificare? viliezwarez viliezwarez Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema am apelat impreuna cu un cumparator la un notar la care a vrut dansul nu un notar pe care il cunosc eu iar acuma ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara mshboss mshboss Buna seara! Un extras de carte funciara pt autentificare este valabil din momentul înregistrării cererii, sau este valabil din momentul emiterii lui de ... (vezi toată discuția)