avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce valabilitate are extrasul de carte funciară de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce valabilitate are extrasul de carte funciară de autentificare?

Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema am apelat impreuna cu un cumparator la un notar la care a vrut dansul nu un notar pe care il cunosc eu iar acuma dupa ce notarul acesta a scos extrasul de carte funciara pt autentificare cumparatorul vrea sa mergem la alt notar iar eu sa ma duc dupa acte.
Acuma ce e de facut in cazul in care apelam la alt notar se poate scoate alt extras de carte funciară de autentificare? sau trebuie sa astept pana cand expira celalalt? ce sa facem?
art. 54 din Legea nr.7/1996 ,valabilitatea în prezent de 10 zile lucrătoare,termenul se calculează începând cu ziua şi ora înregistrării cererii în registrul special de intrare şi terminând cu sfârşitul celei de-a zecea zile.Termenul de valabilitate al extrasului de carte funciară este de natură să garanteze securitatea circulaţiei juridice a bunurilor imobiliare.
Notarul care a scos extrasul face adresa prin care cedeaza notarului pe care l ati ales ulterior permitandu i sa foloseasca extrasul. Aceasta adresa impreuna cu extrasul CF si contractul de vsnzare va merge la CF pt intabulare.
Extrasul blokeaza CF 10 zile lucratoare de la data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara mshboss mshboss Buna seara! Un extras de carte funciara pt autentificare este valabil din momentul înregistrării cererii, sau este valabil din momentul emiterii lui de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat fiscal si extras autentificare Maria0333 Maria0333 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care este valabilitatea certificatului fiscal? Am scos unul in data de 17 martie, din cate stiu, ultima zi de ... (vezi toată discuția)
Teren care nu a fost nationalizat ContSters295489 ContSters295489 Cum putem afla daca un teren a fpst nationalizat? (vezi toată discuția)