avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Întârzierea avansului în caz de concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Întârzierea avansului în caz de concediu medical

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu situația urmatoare: în perioada 8-9 august am avut 2 zile de concediu medical, iar în data de plata a avansului am fost informata ca din cauza medicalului luat în prima jumătate a lunii( nelucrata integral) îmi pierd dreptul la plata avansului, urmând sa iau banii în ziua de lichidare. Am consultat regulamentul intern al firmei și am găsit stipulat ca avansul nu se plătește în cazul în care angajatul este în concediu medical. Nimic legat de perioada lunii în care se ia concediul. Este aceasta o măsură abuziva? Se poate face ceva în acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 25 August 2018
Este o măsură abuziva.....În c.i.m. aveti stipulată data plăti salariului?
Sa, sunt stipulate in cim datele la care se plătesc avansul și lichidarea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În acest caz, puteti sesiza ITM-ul.
De asemenea, puteti promova o actiune in instanta pentru anularea prevederii din regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primesc bonurile de masa? larafabian larafabian Am lucrat cu cim la o s.c. si am plecat cu lichidare la zi, cim a incetat cu acordul partilor. Societatea acorda bonuri de masa. Pe ultima luna insa, datorita ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ionutd ionutd Buna ziua. Am avut contract pe perioada determinata si s-a incheiat acum cateva zile. Pe timpul contractului am avut avans pe 20 si lichidare pe 15 ale lunii ... (vezi toată discuția)
Drepurile salariale in caza de insolventa sau faliment sergiunvt sergiunvt buna am o mare problema si nu stiu cum sa procedez un cazul de fata....lucrez la o firma de distributie de bunuri de larg consum,care pana in anul acesta la ... (vezi toată discuția)