Buna ziua. Am avut contract pe perioada determinata si s-a incheiat acum cateva zile. Pe timpul contractului am avut avans pe 20 si lichidare pe 15 ale lunii urmatoare. Eu acum pot sa cer lichidare la zi si sa iau tot salariul sau trebuie sa respect aceleasi date, deci implicit sa astept 15 august pt lichidare.
Multumesc.
In principiu, drepturile salariale se platesc la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Insa in practica exista angajatori care la dat incetarii raportului de munca achita si drepturile salariale aferente perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m.
de asemenea mai trebuie sa primesc suma cuvenita pentru 5 zile de concediu de odihna neefectuate, banuiesc ca la lichidare se va intampla.
Multumesc pentru raspunsuri.
Exact, la incetarea c.i.m. veti primi si compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate ... banuiesc ca odata cu plata drepturilor salariale se va face si aceasta plata.
iata ca greselile se intorc impotriva mea. la semnarea contractului am acceptat o suma oficiala mai mica cu vreo 500 ron decat ce luam practic, iar acum la lichidare surpriza surpriza..imi fac calculul dupa hartiile semnate iar diferenta de 500 ron se pare ca a intrat in pamant, nu mai vor sa mi-o dea. mai pot sa fac ceva in privinta recuperarii diferentei ? trist dar adevarat, cred ca se intampla peste tot la noi.
Lichidare la zi
rotarulenuta
buna ziua ,as vrea sa stiu ce venituri banesti i se cuvin sotului meu in cazul lichidarii la zi cu ultima zi de munca in 14 oct 2017 si cu perioada de concediu ... (vezi toată discuția)