avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna ziua. Am avut contract pe perioada determinata si s-a incheiat acum cateva zile. Pe timpul contractului am avut avans pe 20 si lichidare pe 15 ale lunii urmatoare. Eu acum pot sa cer lichidare la zi si sa iau tot salariul sau trebuie sa respect aceleasi date, deci implicit sa astept 15 august pt lichidare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 20 August 2012
In principiu, drepturile salariale se platesc la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Insa in practica exista angajatori care la dat incetarii raportului de munca achita si drepturile salariale aferente perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m.
Drepturile banesti cuvenite la data incetarii CIM se vor plati cel tarziu la data cand se platesc salariile pentru toti angajatii.
de asemenea mai trebuie sa primesc suma cuvenita pentru 5 zile de concediu de odihna neefectuate, banuiesc ca la lichidare se va intampla.
Multumesc pentru raspunsuri.
Exact, la incetarea c.i.m. veti primi si compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate ... banuiesc ca odata cu plata drepturilor salariale se va face si aceasta plata.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
iata ca greselile se intorc impotriva mea. la semnarea contractului am acceptat o suma oficiala mai mica cu vreo 500 ron decat ce luam practic, iar acum la lichidare surpriza surpriza..imi fac calculul dupa hartiile semnate iar diferenta de 500 ron se pare ca a intrat in pamant, nu mai vor sa mi-o dea. mai pot sa fac ceva in privinta recuperarii diferentei ? trist dar adevarat, cred ca se intampla peste tot la noi.

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti la plecarea din unitate leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: dupa preaviz (demisie) inceteaza activitatea, logic..... Intrebarea e urmatoarea: la cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti dupa demisie breman breman Am lucrat la o firma un an si jumatate. In cursul lunii octombrie a acestui am am demisionat. Pana in luna octombrie am avut 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi rotarulenuta rotarulenuta buna ziua ,as vrea sa stiu ce venituri banesti i se cuvin sotului meu in cazul lichidarii la zi cu ultima zi de munca in 14 oct 2017 si cu perioada de concediu ... (vezi toată discuția)