avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti dupa demisie

Am lucrat la o firma un an si jumatate. In cursul lunii octombrie a acestui am am demisionat. Pana in luna octombrie am avut 10 zile de concediu de odihna. Dupa cum am calculat as mai fi avut dreptul la inca 7 zile. Aceste zile nu ar trebui sa-mi fie platite in momentul in care iau salariul pe ultima luna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 8 Noiembrie 2011
La incetarea CIM (indiferent din ce motive) angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile banesti cuvenite (salarii, compensarea in bani a CO cuvenit si neefectuat, alte sume prevazute in CCM aplicabil, in R.I. sau in CIM).
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
exista vreun articol de lege care spune asta?
art.146 (4) C.mun. dispune ca, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de muncã cu acrodul pãrtilor fãra preaviz.angajatorul este obligat sã plãteascã banii de concediu ? 1984a 1984a Bună ziua. Am înaintat solicitarea de desfacere a contractului de muncă cu acrodul părtilor(art. 55 lit. b)).Până la urmă s-a convenit că se va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de concediu si plata concediului de odihna popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua 1.Va rog sa ma lamuriti in privinta indemnizatiei de concediu si plata concediului de odihna neefectuat. Angajatorul a incheiat cu angajatul un ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu neefectuat Andreea comanescu Andreea comanescu Buna ziua. In cazul in care am demisionat si mai am 83 de zile de concediu neefectuat (23/an) la încetarea preavizului se vor plăti toate sau mai putine? ... (vezi toată discuția)