sergiunvt a scris:
..... .intrebarea este daca firma intra in insolventa sau faliment cum pot sa imi recuperez eu bani legal,sau daca este legal sa imi iau din incasari mai am ceva sold pe piata si sa predau chitantele si sa cer dispozitie de plata????
va rog sa ma ajutati in aceiasi situatie suntem aproximativ 60 de oameni
multumesc
Angajaţii pot primi bani din
Fondul de garantare a creantelor salariale. Se pot recupera maxim trei salarii medii brute pe economie.
Legea nr. 200/2006 precizează faptul că din Fondul de garantare se asigură plata creanţelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă şi din contractele colective de muncă încheiate de salariaţi. Acest lucru este valabil doar atunci când împotriva angajatorilor au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi faţă de care a fost dispusă măsura ridicarii totale sau parţiale a dreptului de administrare.
Întâi, însă, trebuie să faceti rost de la Tribunal de hotărârea de deschidere a procedurii de insolvenţă a firmei, respectiv de ridicare a dreptului de administrare totală sau parţială, precum şi de notificarea adresată administratorului sau lichidatorului judiciar în vederea efectuării demersurilor pentru plata creanţelor salariale.
Apoi , trebuie sa faceti rost de dovada salariilor restante, prin copii după statele de plată sau ale fişelor de lichidare. T
Toate acestea trebuie depuse la AJOFM, însoţite de o cerere pentru accesarea fondului.