avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_balog

Activitate adrian_balog

cyan a scris:

De asemenea puteti sesiza si primaria care a eliberat autorizatia de construire.
Cel mai probabil terenul se afla in administrarea primariei care poate dispune masuri de montare a unui gard de protectie. In plus, puteti solicita daune autoritatii locale pentru spargerea parbrizului, asta in conditiile in care ati sesizat incidentul la politie si aveti proces verbal intomcit de politie in cre sa se descrie imprejurarile producerii accidentului.

Nu am chemat politia pe moment si nici nu as umbla asa mult doar ca sa imi primesc banii de parbriz, la cat as avea de umblat probabil ca as cheltui la fel de mult cat costa parbrizul. Dar pentru teren vreau sa o duc mai departe pentru ca urmatorul poate nu ii asa “norocos” ca si mine, poate se sperie si creeaza un accident mai grav.
In schimb, ma mai preocupa ceva, ma lase politia fara carnet in caz ca ma opreste? doar peste o saptamana sunt programat sa schimb parbrizul.

P.S.:Inca nu au trecut 24 de ore de la incident.
P.S.2: nu am chemat politia pentru ca opreau meciu si cine a mai vazut si auzit de meciuri din liga 4/5 stie ce se intampla daca un pic ii superi pe “suporterii” echipelor.
Salut. Am trecut astazi printr-o comuna si o minge m-a lovit in parbriz. Din pacate mi-a spart parbrizul, din fericire doar atat s-a intamplat. Pe teren avea loc un meci de fotbal din ceva liga inferioara (4/5).

Terenul e undeva la 2-3 metri distanta de strada principala, pe care am trecut eu (cu 0,5 metri mai jos de nivelul strazii), si una din porti e situata cu spatele la strada. Nu are nici un gard de protectie, in stanga si dreapta la 0.5 metri au lanuri de porumb. M-am documentat, dar e foarte greu sa gasesti reguli de omologare a unui teren de fotbal, singurele gasite ar fi de aici:
[ link extern ]
dar nu stiu daca se aplica in toata tara sau doar in Alba. Eu sunt din Cluj.
Totusi sunt convins ca regulile de aici sunt un minim logic pentru orice teren de fotbal si acesta nu le respecta. Din vorbele cu cativa locuitori din zona am inteles ca terenul e omologat (meciul avea arbitrii si tot tacamul) .
Mi se pare foarte periculos si sunt convins ca nu sunt singurul care a patit ceva asemanator in zona. Este vreo autoritate la care sa apelez si sa se sesizeze?
Eu detin un garaj, iar tatal meu o parcare. Cand tata a platit impozitele pe parcari , s-a facut o greseala si a pus masina lui pe garajul meu ( eu neavand in momentul acela masina, fiind neaparata plata ). Acum am masina cu contract de comodat, dar nu pot sa o pun pe parcarea tatalui meu chiar daca suntem rude de gradul 1, pot sa o pun doar pe garaj cu contract de comodat. Asa ca ar trebui sa transcriu masina tatalui meu pe parcarea lui si sa platesc impozitul pe parcare si sa pun masina mea cu contract de comodat pe garaj. Cum pot face asta? Se poate face?