avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate OanaO

Activitate OanaO

Si ce inseamna acest lucru, daca puteți sa imi explicati?

OanaO a scris:

Buna seara. Imi cer scuze ca intervin peste discutia dumneavoastra, am si eu urmatoarea problema.
Tatal meu a avut o firma din anul. 1994, el fiind asociat unic so adminostrator, singurul bun pe firma fiind un magazin. El a decedat in martie iar eu nu am vrut sa fac succesiunea de pe firma oe. Numele meu, deoarece firma are dstorii de 50000 lei. Firma de lichidatori m-a tinut 7 luni ca pe jar, spunanadu mi ca pot sa inceapa demersurile pentru a baga societatea in faliment, fara ca eu sa preiau pe numele. Meu, insa ieri mi-au spus ca de faot nu se piate si trebuie sa preiau firma in numele meu, ca asociat unic si ca nu o sa trebuiasca sa achit nimic.
Intrebarea mea este, daca faca acest lucru, nu automat imi insusesc si datoriile? Exista vreo lege care ma scuteste de plata acestora?

V-as fi foarte recunoascatoare daca mi-ati raspunde, nu gasesc pe nimeni competent care sa ma. Ajute, toti dau din umeri.

themis a scris:

Din cîte ştiu, art.236 din LSC a fost abrogat prin Legea nr.441/2006.

Buna seara. Imi cer scuze ca intervin peste discutia dumneavoastra, am si eu urmatoarea problema.
Tatal meu a avut o firma din anul. 1994, el fiind asociat unic so adminostrator, singurul bun pe firma fiind un magazin. El a decedat in martie iar eu nu am vrut sa fac succesiunea de pe firma oe. Numele meu, deoarece firma are dstorii de 50000 lei. Firma de lichidatori m-a tinut 7 luni ca pe jar, spunanadu mi ca pot sa inceapa demersurile pentru a baga societatea in faliment, fara ca eu sa preiau pe numele. Meu, insa ieri mi-au spus ca de faot nu se piate si trebuie sa preiau firma in numele meu, ca asociat unic si ca nu o sa trebuiasca sa achit nimic.
Intrebarea mea este, daca faca acest lucru, nu automat imi insusesc si datoriile? Exista vreo lege care ma scuteste de plata acestora?

V-as fi foarte recunoascatoare daca mi-ati raspunde, nu gasesc pe nimeni competent care sa ma. Ajute, toti dau din umeri.

themis a scris:

Din cîte ştiu, art.236 din LSC a fost abrogat prin Legea nr.441/2006.

Buna ziua, imi cer scuze ca va deranjez, insa am niste nelamuriri inca. Eu sunt persoana care a postat joi niste intrebari despre indemnizatie. Am nelamuriri cu privire la sotul meu, deoarece nu stiu sigur daca o sa primeasca. El lucreaza in Anglia ca si persoana fizica autorizata, la taxi, acum inn aprilie o sa isi plateasca contributiile fiscale catre statul englez pe anul trecut, 2015, asa e la ei acolo. Pe luna el are un venit de 1500 lire pe fiecare luna a anului 2015, declarati.
In mai anul acesta o sa vina acasa si o sa se angajeze cu contract de munca in Romania pana in momentul nasterii copilului, noiembrie 2016, tocmai pentru a intra in legalitate si a primi el indemnizatia parentala, deoarece eu nu pot. O sa intre cu salariul minim pe economie, din mai pana in noiembrie, in acte, iar de aici se retrag contributiile catre stat, sanatate, etc.

Intrebarea mea era daca o sa i se cumuleze perioadele, pentru a primi indemnizatie, iar dvs ati raspuns ca in cazul in care o sa fie angajat in Romania pana in momentul nasterii copilului, o sa i se cumuleze cele 6 luni cat ar lucra in Romania cu restul din Anglia de pe anul 2015.

In acest caz, cum o sa i se calculeze indemnizatie lunara? se face o medie a veniturilor realizate, adica cei 1500 lire pe luna din Anglia si 1050 lei din Romania pe luna>? si apoi se da 85 % din aceasta medie? ca am auzit ca si plafonul de 3400 lei s-a scos.

Va rog din suflet daca puteti sa imi raspundeti, sa ma lamuresc si eu odata , primeste sau nu
Va multumesc din suflet. O zi frumoasa
Va multumesc. Imi puteti spune si ce acte i-ar trebuie sotului din Anglia? ca sa dovedeasca ca a platit acolo taxele?
Iar daca sotul meu vine in Romania in mai si se angajeaza in Romania, atunci o sa i se cumuleze perioada lucrata in Anglia cu ce o sa lucreze in Romania? O sa poata el beneficia de CCC?
Am inteles. Si nici sotul meu nu poate intra el in concediu de paternitate? ca el are un an de zile, doar ca si-a platit contributiile in strainate. Exista vreo posibilitate ca sa intre el si sa primeasca el indemnizatia in Romania? deoarece se va muta inapoi in Romania.
Buna ziua,

Am si eu urmatoare situatie: sun insarcinata in 2 luni, de curand m-am angajat, cu contract determinat pe o perioada de 6 luni, din luna Februarie 2016, mentionez ca inainte de luna Februarie timp de doi ani de zile, adica din 2014 pana in 2016 februarie nu am lucrat. Stiu ca trebuie minimum 12 luni pt a primi indemnizatie. Sotul meu lucreaza ca si persoana fizica autorizata in Anglia de un an de zile. Exista vreo posibilitate sa se cumuleze cele 6 luni de zile ale mele ce le voi lucra pana inaintea nasterii cu 6 luni de zile ale lui din Anglia? El si-a platit contributiile la stat acolo, in Anglia. As aprecia din suflet daca mi-ati putea raspunde, deoarece sunt nelamurita:(

Va multumesc frumos.