avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate vladOG

Activitate vladOG

Răspuns la discuția Hotarare Consiliu Loca
da, este evident ca asupra terenurilor incluse in uat hotaraste consiliul, ideea era daca poate stabili o anumita suma pentru o anumita entitate, si nu o suma pentru inchirierea terenurilor din uat in mod general, adica pentru orice entitate. Adica asa, poate stabili pentru x o suma, iar pentru y (stiind ca are o putere financiara mare) stabileste alta suma. aceasta este discutia.

multumesc

DIANA POPESCU a scris:

Legalitatea emiterii hotararii consiliului local se justifica prin prisma regimului juridic aplicabil terenului respectiv, care este inclus in domeniul privat al unitatii administrativ-teritoriale (comuna).

Buna ziua,

Am o nelamurire, Consiliul Local poate emite o hotarare (act administrativ individual) de stabilire a cuntumului chiriei pentru un teren din domeniul privat al comunei doar pentru o anumita persoana juridica? Exemplu: se stabileste inchirierea terenurilor din domeniul privat al UAT ... catre SC.... la pretul de ...... Este legal aceasta hotarare, sau este nelegala deoarece printr-o hotarare de consiliu local se pot stabili doar tarife de inchiriere la modul general pentru toate entitatile, nu la modul individual.
Multumesc!
Buna ziua

In ce conditii poate consiliul local atribui nume de strazi unor strazi care nu fac parte din domeniul public sau privat al comunei, in sensul ca sunt in proprietatea detinatorilor de terenuri pe strada respectiva(in cota parte fiecare)?
Este vreo prevedere legala in acesr sens?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Diminuarea pensiei alimentare
intr-adevar, s-a diminuat, dar de catre o alta instanta, angajatorul nefiind parte in proces, si nici instiintat de instanta respectiva
situatia este destul de delicate, mama copiilor ar putea sa actioneze in instanta angajatorul, stiind ca acesta nu a fost parte in proces, deci nu-I este opozabila hotararea?


Buna ziua,

ex: un angajat plateste pensie alimentara in baza unei hotarari judecatoresti pe vechiul cod de procedura civila, cand instant transmitea dispozitie de poprire angajatorului.
acum, angajatul are o noua hotarare judecatoreasca de diminuare a cuantumului pensiei, si solicita diminuarea retinerii
problema este ca pe noul cod, instant nu mai transmite dispozitie de diminuare.
hotararea judecatoreasca este obligatorie si produce efecte DOAR intre parti, ori angajatorul nu este parte in process.
practic angajatorul face retinerea in baza unei ordonante judecatoresti, adresata angajatorului
in aceasta situatie, angajatorul este obligat sa diminueze retinerea sau nu, avand in vedere ca nu este parte in process

multumesc anticipat