avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Diminuarea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Executare silită

Diminuarea pensiei alimentare

Buna ziua,

ex: un angajat plateste pensie alimentara in baza unei hotarari judecatoresti pe vechiul cod de procedura civila, cand instant transmitea dispozitie de poprire angajatorului.
acum, angajatul are o noua hotarare judecatoreasca de diminuare a cuantumului pensiei, si solicita diminuarea retinerii
problema este ca pe noul cod, instant nu mai transmite dispozitie de diminuare.
hotararea judecatoreasca este obligatorie si produce efecte DOAR intre parti, ori angajatorul nu este parte in process.
practic angajatorul face retinerea in baza unei ordonante judecatoresti, adresata angajatorului
in aceasta situatie, angajatorul este obligat sa diminueze retinerea sau nu, avand in vedere ca nu este parte in process

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vladOG , utilizator 11:31, 4 Aprilie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Poprirea nu a fost ridicata, nu ? Atunci ea ramane in fiinta, s-a diminuat doar cuantumul.
intr-adevar, s-a diminuat, dar de catre o alta instanta, angajatorul nefiind parte in proces, si nici instiintat de instanta respectiva
situatia este destul de delicate, mama copiilor ar putea sa actioneze in instanta angajatorul, stiind ca acesta nu a fost parte in proces, deci nu-I este opozabila hotararea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retinere din salariu Vilb Vilb Pot angajatorii sa refuze sa retina pensia alimentara daca e adusa sentinta judecatoreasca personal de tutor sau intimat mai ales ca judecatoria nu mai trimite ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu vyo vyo Buna ziua! Fostul meu sot s a mutat cu locul de munca la o alta firma. Firma unde lucra imi trimitea pensia alimentara in baza hotararii judecatoresti. As ... (vezi toată discuția)
Poprire virata la doua banci reprezentand jumatate din salariu fara a se tine cont de pensie alimentara valentinaman valentinaman Buna ziua, As vrea sa stiu daca de un an si jumatate s-a procedata corect de catre firma la care lucrez. Am doua popriri de la doua banci si de plata ... (vezi toată discuția)