avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotarare Consiliu Loca
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotarare Consiliu Loca

Buna ziua,

Am o nelamurire, Consiliul Local poate emite o hotarare (act administrativ individual) de stabilire a cuntumului chiriei pentru un teren din domeniul privat al comunei doar pentru o anumita persoana juridica? Exemplu: se stabileste inchirierea terenurilor din domeniul privat al UAT ... catre SC.... la pretul de ...... Este legal aceasta hotarare, sau este nelegala deoarece printr-o hotarare de consiliu local se pot stabili doar tarife de inchiriere la modul general pentru toate entitatile, nu la modul individual.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vladOG , utilizator 15:30, 19 Aprilie 2018
Legalitatea emiterii hotararii consiliului local se justifica prin prisma regimului juridic aplicabil terenului respectiv, care este inclus in domeniul privat al unitatii administrativ-teritoriale (comuna).
da, este evident ca asupra terenurilor incluse in uat hotaraste consiliul, ideea era daca poate stabili o anumita suma pentru o anumita entitate, si nu o suma pentru inchirierea terenurilor din uat in mod general, adica pentru orice entitate. Adica asa, poate stabili pentru x o suma, iar pentru y (stiind ca are o putere financiara mare) stabileste alta suma. aceasta este discutia.

multumesc

DIANA POPESCU a scris:

Legalitatea emiterii hotararii consiliului local se justifica prin prisma regimului juridic aplicabil terenului respectiv, care este inclus in domeniul privat al unitatii administrativ-teritoriale (comuna).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere bun de catre consiliul local? tudor_25 tudor_25 Consiliul local poate inchiria terenuri de la persoane juridice in vederea subinchirierii acestora unei regii autonome de exemplu? Consiliul local poate ... (vezi toată discuția)
Agentia domeniilor statului maramm maramm Cunoaste cineva procedura prin care ADS scoate din domeniul public al statului un teren pe care apoi, prin protocol, il preda Comisiei locale de aplicare a ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pe o prelungire de contract, hypo hypo Buna seara,am si eu o problema si solicit ajutor.Am un contract de inchiriere ,pentru un teren(aflat in domeniul public) incheiat cu un consiliu local,daca ... (vezi toată discuția)