avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... inchiriere bun de catre consiliul local?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

inchiriere bun de catre consiliul local?

Consiliul local poate inchiria terenuri de la persoane juridice in vederea subinchirierii acestora unei regii autonome de exemplu?
Consiliul local poate hotari cu privire la cumpararea unor bunuri din domeniul privat si le pot da in conditiile legii in administrare, insa nu am gasit o speta in privinta inchirierii pentru a subinchiria.
O seara placuta.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:23, 23 Noiembrie 2015
Totul se rezumă la aplicarea L.215/2001 și fiind vorba despre domeniul privat al UAT, sunt aplicabile regulile dreptului comun.
Trebuie să existe HCL ca act administrativ, prin care să se fi luat hotărârea de închiriere a terenului, hotărâre care se ia cu aplicarea normelor legale- se stabilește pe ordinea de zi, se convoacă ședința, se aduce la cunoștința publicului, etc. În continuare, Consiliul local, ca și chiriaș , are dreptul să subînchirieze bunul , având în vedere art. 1883 NCC- subînchiriere - dar tot prin HCL.
Speță deocamdată nu am găsit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un imobil care face obiectul legii nr.112/1995 mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 legea nr.112/1995 " ART. 9 [b]Chiriaşii titulari de contract ai apartamentelor ce nu se restituie în natură foştilor proprietari sau moştenitorilor ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Subinchirierea unui spatiu comercial silvia_m silvia_m Buna ziua, Sunt proprietara unui spatiu comercial pe care l-am inchiriat unui cabinet de expertiza contabila, fara a mentiona in contractul de inchiriere ... (vezi toată discuția)