avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SUBINCHIRIEREA UNUI SPATIU COMERCIAL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SUBINCHIRIEREA UNUI SPATIU COMERCIAL

Buna ziua,
Sunt proprietara unui spatiu comercial pe care l-am inchiriat unui cabinet de expertiza contabila, fara a mentiona in contractul de inchiriere dreptul de subinchiriere. Persoana respectiva doreste sa subinchirieze partial firmei sotului ei.
As dori sa stiu:
daca poate face acest lucru fara acordul meu;
de ce acte are nevoie din parte-mi pentru subinchiriere;
in cazul in care as fi de acord, ce riscuri sunt si daca sunt in vreun fel in culpa.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: silvia_m , utilizator 15:23, 31 August 2011
1. Poate subinchiria numai daca este modificat in speta contractul de inchiriere, astfel incat sa poata face acest lucru.
2.Se poate si numai cu acordul expres si scris al proprietarului bunului, in spata al d-voastra.
3. Nu veti raspunde decat pentru cele ce cad i sarcina d-voastra ca proprietar, restul revine chiriasului si subchiriasului.
Va multumesc pentru raspuns!
As dori sa stiu ce documente imi vor cere pentru a face subinchirierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Probleme pentru proprietar in cazul subinchirierii raccone raccone Buna dimineata! Am urmatoarea speta: In calitate de proprietar persoana fizica am inchiriat un spatiu comercial catre o sc. Dupa 1 luna vine chiriasul sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere cicio_carina cicio_carina buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se poate subanchiria un spatiu de la chirias care este SC si are sediul social in acest spatiu ,iar eu ca subchirias ... (vezi toată discuția)