avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de subinchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de subinchiriere

buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca se poate subanchiria un spatiu de la chirias care este SC si are sediul social in acest spatiu ,iar eu ca subchirias sa imi fac sediul social tot in acelasi spatiu.mentionez ca suprafata spatiului inchiriat de chirias este de 230 mp iar noi dorim in jur de 70 mp din acesta.

Daca se poate ce documente trebuie sa prezint eu chiriasului din partea firmei si ce documente am nevoie pentru a schimba in acte sediul societatii cu noua locatie?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 22:06, 27 Iulie 2009
Raspunsul meu depinde in foarte mare proportie de clauzele contractului de inchiriere dintre proprietarul spatiului si chiriasul care doreste sa va subinchirieze!B-)Fiindca daca ii este interzisa subinchirierea toata discutia ar fi tardiva!:D
Daca prin contractul de inchiriere este permisa expres subinchirierea se poate, daca nu aveti obligatia de a solicita si a avea acceptul expres si scris al proprietarului.
In cadrul contractului dintre proprietar si chirias este mentionata o clauza prin care se permite subinchirierea catre o terta persoana .
Atunci e OK.

Problema este să existe suficient spaţiu în aşa fel încît la ORC să fie acceptat acelaşi imobil pentru sediul a două firme.
Stimati colegi .. l-ati zapacit pe bietul om. Toti vorbiti doar de clauza aia de subinchiriere. Majoritatea contractelor au stipulata obligativitate obtinerii acordului scris al proprietarului cu privire la subinchiriere.

Dar nici unul nu spuneti ceea ce, dupa parerea mea, e cel mai important: degeaba sunt 230 mp, pentru ca 2 firme sa aiba sediile sociale in acelasi spatiu acesta trebuie sa fie clar impartit. In cazul unui spatiu de 230 mp open space ... singura sansa ca 2 firme sa aiba sediile sociale in acelasi spatiu este ca unul dintre asociatii firmei A sa fie asociat si in firma B. Daca vorbim, insa, de 230 mp impartiti in incaperi, atunci problema se rezolva simplu: firma ce subinchiriaza (dupa ce firma care are spatiul inchiriat de la proprietar obtine de la acesta acordul de subinchiriere) is va trece sediul social la adressa xxx, camera y sau sala z.

Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subinchirierea unui spatiu comercial silvia_m silvia_m Buna ziua, Sunt proprietara unui spatiu comercial pe care l-am inchiriat unui cabinet de expertiza contabila, fara a mentiona in contractul de inchiriere ... (vezi toată discuția)
2 firme, acelasi punct de lucru amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O firma care a inchiriat un spatiu pt a-l folosi ca si sediu social si punct de lucru poate primi in acel spatiu inchiriat o alta firma pentru ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere! doru_gabriel doru_gabriel Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema! Din punct de vedere juridic este posibil ca o persoana fizica sa inchirieze un imobil de la o persoana ... (vezi toată discuția)