avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate catalina_ro

Activitate catalina_ro

Răspuns la discuția taxa de timbru judiciara
multumesc de raspuns
buna seara
Vin si eu cu o rugaminte daca cineva poate sa-mi spuna cum se calculeaza o taxa judiciara?
Instanta mi-a stabilit o taxa de 8859 lei pentru 7 ha x4500 euro
din toate calculele mele nu ajung sub nici o forma la aceasta valoare.
Este vorba de o dezbatere unei succesiuni.Multumesc
Răspuns la discuția drept de proprietate teren
multumesc de raspuns
multumesc pentru raspuns
buna ziua !
Terenul a fost cumparat din 1969 de bunica, parintii devenind proprietari in 1992.
Fratele nu este de acord ca noul cumparator sa ia si acel teren, numai ca el si-a facut gard si pe acel teren.
Buna ziua
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire?
In urma decesului parintilor am facut succesiunea si cartea funciara pe suprafata de 800 mp,fiecarui frate revenindu-i cate 400 mp cf actului de de partajare.Suprafata de teren reala a fost de 1000 mp pe care parintii nostri au detinut-o dar pentru care nu aveau acte.Din pacate aceasta nu a fost inregistrata nicaieri.Am facut la primarie cerere pentru diferenta de teren pentru al lua in folosinta sau concesiune dar de 3 luni nu am primit nimic.Intre timp unul din frati a vandut partea lui de teren.
Cel care a cumparat poate deveni si proprietarul diferentei de teren pentru care nu detine acte, ca el deja si-a facut gard?
Ce ar trebui sa facem in cazul asta si unde sa ne adresam?
multumesc anticipat
Buna ziua
Ma poate ajuta cineva cu o lamurire, daca un contract de vanzare-cumparare un teren se poate anula si in ce conditii?.
Mentionez ca suprafata de teren cf actelor intra 1m in curtea vecinului.
Actiunea unde se poate inainta , la notar sau judecatorie?
multumesc
Răspuns la discuția Copie certificat de nastere
Trebuie sa demonstrez la o primarie ca numele de fata al bunicii mele este acelasi cu cel al celui ce apare in registrul agricol, (pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui amarat de teren) pentru care din 2005 tot sunt plimbata.
Răspuns la discuția Copie certificat de nastere
Dar in localitatea unde s-a inregistrat decesul nu poate exista si o copie a certificatului de nastere,ma gandesc??
Buna ziua
Am nevoie de o copie a certificatului de nastere al bunicii nascuta in anul 1903, in localitatea Calugareni-Ilfov.
Cine poate sa ma indrume de unde as putea obtine acest document?
multumesc anticipat