avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa de timbru judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa de timbru judiciara

buna seara
Vin si eu cu o rugaminte daca cineva poate sa-mi spuna cum se calculeaza o taxa judiciara?
Instanta mi-a stabilit o taxa de 8859 lei pentru 7 ha x4500 euro
din toate calculele mele nu ajung sub nici o forma la aceasta valoare.
Este vorba de o dezbatere unei succesiuni.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
catalina_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalina_ro , utilizator 21:32, 29 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
5% din valoarea bunului deci 7x4500x4,8=7560 la care se adauga taxa pentru stabilirea masei succesorale, pentru stabilirea succesorilor, etc.
daca va considerati nedreptatit cu aceasta taxa atunci adresati-va instantei cu o cerere de reexaminare.
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apatrascu apatrascu Eu am deschis succesiunea dupa bunica. Cunosc masa succesorala si cunosc pasivul succesiunii. Doresc sa ma informez ce taxe platesc . Adica se taxeaza valoarea ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru mostenire vs99teo vs99teo Buna ziua, Dezbatem mostenirea la 5 ani dupa decesul mamei.Eu am deschis procesul,tata avand varsta inaintata si greu deplasabil.Nu sunt alti pretendenti si ... (vezi toată discuția)
Refuzare prezentare succesiune AnaMihai1 AnaMihai1 Ce se intampla daca unul dintre cei mostenitori nu vrea sa ia parte la succesiune (sa se prezinte)? Exista vreo modalitate prin care sa fie obligata sa-si ... (vezi toată discuția)