avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa timbru mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa timbru mostenire

Buna ziua,
Dezbatem mostenirea la 5 ani dupa decesul mamei.Eu am deschis procesul,tata avand varsta inaintata si greu deplasabil.Nu sunt alti pretendenti si am decis cote de 50 si 50%.Cum se calculeaza taxa de timbru,daca valoarea intregii proprietati este evaluata pentru plata impozitului la Primarie la 110000 lei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vs99teo , utilizator 19:04, 3 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti un model de calculator la adresa [ link extern ]
unde introduceti valoarea aceea dar in euro si rezulta 1059 lei onorariul si 165 taxa intabulare. Pentru ca succesiunea se dezbate la mai mult de 2 ani de la decesul persoanei, se va achita și un impozit către stat de 1% din valoarea bunurilor moștenite, separat de onorariul notarial și taxa pentru intabulare indicate de calculatorul de mai sus.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Buna seara,
Imi cer scuze,dar am omis sa precizez ca dezbaterea se face in instanta,nu la notar.
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In instanta costurile or sa fie mai mari,taxă de timbru,onorariu expert evaluare bunuri imobile ce compun masa succesorala.Daca nu vreti sa achitați taxe degeaba discutați cu un av sa va redacteze macar cererea de chemare în judecată.
Buna seara,
Cererea este redactata si introdusa in instanta,dar nu stiu daca taxa de timbru se calculeaza in valoare de 5% din valoarea totala a masei succesorale sau la valoarea mostenita de 50% din masa succesorala.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)
Succesiune in termen? mioara2012 mioara2012 Buna ziua. O prietena vrea sa faca succesiunea dupa sotul ei. In martie se fac 6 luni de cand acesta a murit. A auzit ca daca nu face succesiunea intr-un ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta monahelenus monahelenus Ma pot reprezenta singura in instanta intr-o speta simpla ? deaoarece familia tatalui meu biologic nu se prezinta la dezbaterea succesiunii la notar...m-am ... (vezi toată discuția)