Am văzut pe unele site-uri cu știri internaționale și pe unul autohton, știri ce prezintă vânzarea unui anumit bun în sistem loterie. Principiul fiind cumpărarea de "bilete" cu preț unic mic, într-un cuantum ce acoperă prețul bunului. În momentul în care se aduna numărul de contribuții ce totalizează suma cerută de vânzător, se face o extragere a numerelor folosind o platforma gen random.org.
Intrebarea mea este dacă este legala o astfel de procedură la noi în țară.
O sa cer acum detalii pe partea de CCM si regulament intern. CIM cred ca nu este de luat in seama din moment ce a treia limba nu a fost discutata la angajare. Suedeza trebuie adaugat prin act aditional la CIM.
Salutari, am nevoie de niste informatii in legatura cu sporul de limba.
Sunt team manager la o firma multinationala, iar in subordinea mea am un angajat ce vorbeste 3 limbi straine: Engleza, Franceza si Suedeza.
Cand a venit in firma a semnat pentru Engleza (care este oricum obligatorie) si Franceza ca limba secundara pentru care a si primit sporul de limba.
De curand, insa, vrem sa il trecem si pe Suedeza pe langa celelalte doua limbi. Intr-o discutie cu HR-ul i s-a comunicat ca sporurile de limba nu vor fi cumultate si ca i se va acorda doar sporul cel mai mare, cel pentru Suedeza, considerat "cel mai avantajos" dintre cele doua.
Angajatul isi va folosi cunostintele celor doua limbi suplimentare concomitent.
Intrebarea: Este normala acesta practica? Exista vreun temei legal pe care sa-l pot folosi pentru a forta firma sa plateasca cele doua sporuri?
Angajatul este unul dintre cei mai apreciati in aceasta firma si consider nefondata acordarea unui singur spor. Nu pot sta fara sa fac nimic in acest sens si d-asta apelez la informatii de la oameni avizati sau care au trecut prin situatii similare.
Buna ziua, se pare ca sunt intr-o situatie similara, dar cu cateva particularitati.
Dezvoltatorul de unde am cumparat apartamentul nu a facut organizare de santier ci a mers pe acelasi contor pe care l-a preluat in momentul in care a cumparat curtea cu casa pe care a darmat-o pentru a construi blocul nou. Avem contoare pasante pentru fiecare apartament si astfel ne putem calcula plata facturilor, insa problema este ca suntem amanati de 1 an fara sa se intample nimic in sensul treceri pe contracte individuale cu ENEL-ul.
Sunt 7 apartamente care functioneaza cu un contor vechi de cine stie cand ce a fost aprobat pentru 6 KW.
As vrea sa stiu cum sau daca s-a rezolvat problema ce a fost postata initial pentru ca eu nu vad alta iesire decat instanta.
Din cate am inteles de la Enel, in culpa ar putea intra si notariatul care s-ar parea ca trebuia sa primeasca de la dezvoltator dovada contractului individual pentru fiecare apartament dezmembrat din cladire. Asta ar fi foarte interesant de aflat daca este adevarat pentru ca as avea o parghie foarte buna in cazul in care s-ar ajunge la un proces.
Totodata, suntem in imposibilitatea de a opri o eventuala decizie a dezvoltatorului de a rezilia contractul deoarece noi nu existam in fata Enel.