avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare Enel - imobil nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare Enel - imobil nou

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, sunt precizate urmatoarele:
[...] De asemenea, vanzatorii,personal si prin mandatar, declara ca apartamentul ce formeaza obiectul prezentului contract este situat intr-un imobil nou, care este conectat la utilitati, inclusiv la energie electrica, dar nu s-au emis facturi pt apartament intrucat nu exista consum,urmand a se incheia contract pentru furnizarea utilitatilor, inclusiv a energiei electrice direct pe numele cumparatorului [...]

Acum, situatia reala este ca blocul este racordat la utilitati prin dispozitie de santier. As vrea sa stiu daca,dpdv legal, formularea este suficienta pt a obliga vanzatorul/dezvoltatorul sa rezolve situatia, astfel incat sa putem sa facem contracte individuale cu Enel.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: emciuc_alex , utilizator 15:32, 23 Iulie 2020
Mergeti la furnizor cu documentele cerute - contract de v/c, act identitate si mai vedeti dvs. ce va cer acestia. Atunci o sa stiti daca documentele prezentate sunt suficiente pentru a incheia contracte individuale.
Sunteti singurul mutat in bloc? Poate mergeti mai multi...
Multumesc de interventie.
Nu, blocul este mutat in proportie de 100%.
Dar nimeni nu are contract individual cu Enel si as vrea sa ma asigur ca acele contracte de vanzare-cumparare sunt suficient de explicite, astfel inca sa nu avem "surpriza" platii de sume enorme pentru racordare.
Am amanat si depunerea actelor pentru infiintarea Asociatiei de Proprietari tocmai pentru a avea inainte situatia rezolvata.
Da. Ar trebui sa porniti actiunea pe doua fronturi, in primul rand constituirea as. prop. si sa testati cerintele furnizorului de energie electrica cu privire la incheierea de contracte de furnizare individuale.
Deduc ca, acum, dvs. va aflati in situatia de organizare de santier, probabil ca fiecare apartament este contorizat si ca achitati cumva costul e. electrice antreprenorului. In fine, aceasta situatie nu poate sa dureze prea mult, chiar anteprenorul poate avea probleme cu revanzarea energiei...
La acest topic ar trebui sa raspunda un proprietar care a trecut prin aceasta „faza”, sa ne povesteasca cum au procedat dansii. Oricum, informatiile cele mai corecte le obtineti de la furnizor si repet, este nevoie sa se incheie un contract de furnizare a e. electrice si pentru spatiile comune, care se incheie de obicei cu as. prop. (daca exista), daca nu cumva se va incheia cu un reprezentant al proprietarilor, dar o sa va aflati din acest punct de vedere in situatia de acum... Deci trebuie sa definitivati procedura infiintarii as. prop.
Buna,multumesc de opinie.
Pentru infiintarea Asoc. De Proprietari formalitatile au fost incepute, dosarul de infiintare ajungand la tribunal. Insa, in textul de lege si implicit in statutul Asociatiei este precizat ca "imobilul este racordat legal de energie electrica", fapt care m-a facut sa evit plata timbrului judiciar, si prin urmare decizia de infiintare nu s-a dat, pentru ca nu vroiam sa intru intr-un cerc vicios - sa declar ca am energie electrica legal (eu aici inteleg ca se refera la contract direct cu furnizorul de electricitate).
Pentru incheierea contractului de furnizare a energiei electrice este necesar un Aviz tehnic de racordare care se emite de catre Enel in urma cererii viitorul abonat si in baza unui dosar intocmit de un electrician autorizat.
Constructorul v-a tepuit de banii de taxe pentru racordarea individuala.
Normal era sa incheie el contractele si dumneavoastra, in calitate de cumparatori, le preluati.

Va doresc sa aveti noroc si sa fi facut instalatiile conform normelor asa ca sa nu aveti probleme cu racordarea.

In privinta actelor e bine sa va uniti cu totii si sa angajati acelasi electrician autorizat sa faca dosarele, deoarece omul stand o singura data la coada pentru un teanc de dosare va poate face un tarif mai convenabil.

Oricum, discutati intai cu cei de la Enel sa vedeti exact ce acte trebuie sa aduceti.

Si este bine sa va grabiti deoarece organizarile de santier se fac pe contracte temporare (adica pe durata determianta) si va puteti trezi fara lumina.

Alte discuții în legătură

Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)
Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Contor pasant Ruxandraa99 Ruxandraa99 Locuiesc de 2 luni într un bloc nou, iar conectarea la energie electrica se face printr un contur pasant, pe curentul de șantier al investitorului. Cei de la ... (vezi toată discuția)