Asemenea multor alti oameni care au animale de companie, ma confrunt des cu o problema: cainele si CFR-ul. Foarte interesant e faptul ca pot cumpara bilet pentru caine, insa personalul de paza ma apostrofeaza tot timpul ca nu am voie cu cainele in sala de asteptare. Conform HCGMB 120/2010, articolul 34, am dreptul sa stau cu cainele in Gara de Nord cand si cat doresc. Cu toate astea, pe usa se afla un semn care interzice accesul cu animale. Avand in vedere ca regulamentul CFR nu prevede vreo interdictie in acest sens, semnul respectiv are vreo valoare din punct de vedere legal, avand in vedere ca sala de asteptare nu are caracter de spatiu cu specific alimentar?
Mama mea a avut un credit la o banca oarecare, insa a fost pusa in imposibilitatea de a plati ratele. Dupa o perioada, a fost "transferata" la o firma de recuperari creante, unde (din nestiinta si abilitati extraordinare ale personalului) a semnat un contract de restituire a unei anumite sume. Problema este ca acum mama are poprire pusa pe contul de salariu (alta banca fata de cea la care era datoare initial), infiintata la cererea recuperatorului. Din cunostintele mele, firmele de acest gen sunt SRL-uri, iar acestea nu au titlu executoriu, deci implicit nu au dreptul de a cere infiintarea unei popriri. In plus, suma poprita difera lunar, chiar daca veniturile sunt aceleasi (un amarat de minim pe economie), uneori ajungand chiar si la jumatate sau mai mult din suma disponibila.
Este legala in cazul de fata poprirea care este pusa pe contul mamei mele? Si in acelasi timp, este indreptatita actiunea bancii de a divulga datele personale ale mamei mele catre firma de recuperare, din moment ce nu a semnat niciun document cu privire la acest lucru?