avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate furtunaoana

Activitate furtunaoana

Sa înțeleg că dacă sunt in imposibilitatea de a mai achita,am pierdut jobul care mi permitea să depun aceje sume....pierd toți bani?Contribuția de 2 ani?...Eu înțeleg că există penalizări,comisioane etc....dar e pierdere de 100,%....sau e musai sa aștept 60 de ani?Daca nu mai virez sumele de azi cum e?Mulțumesc anticipat.

Mihail Croitoru a scris:

Teoretic sumele de bani depuse nu pot fi retrase înainte ca dvs să împliniți 60 de ani.

La pilonul 2 am la alt fond...asta este a mea benevolă.....

Dapix a scris:

Va spun eu conditia contractuala.
Banii se pot scoate doar cand impliniti varsta legala de pensionare.

Nici nu puteti renunta la contributia la pilonul 2.
Este obligatorie contributia si la pilonul 2.

La pilonul 3....

gi-jane2 a scris:

La ce pensie va referiti,? Pilonul 2 sau 3 ?
La 3 ati contribuit prea puțin, nu prea luati nimic, sunați la un consultant și vedeți.

Buna ziua,am pensie privata la NN,plătită din 2022,vreau sa înceteze și să mi retrag banii pentru că nu mi mai permit plata ....nu mai am contractul sa vad în ce condiții pot face asta ...va rog,lămurire.Multumedc anticipat.
Mulțumesc,unde se depune și cum se procedează va rog?Mulțumesc.

gi-jane2 a scris:

Daca nu va descurcati, cereti pe calea ordonantei pensie de intretinere pana la finalul divorțului.

Buna seara,separată de soț,copil minor în îngrijirea mea,am tot sperat la divorț amiabil....dar nu e posibil.Nu contribuie cu nimic la creșterea copilului,până la finalizarea divorțului,pot să l reclam pentru abandon familial?Daca da,unde și cum se procedează.Multumesc tuturor anticipat!
Buna seara,as putea afla Intr un fel o înmatriculare a unui auto făcută sau nu de soțul meu de care sunt separată de ceva vreme?Bănuiesc că a făcut o achiziție auto din banii noștri comuni,as vrea sa am o confirmare la divorț.Multumesc.
Bună ziua, dacă eu și copilul vrem sa ne mutam, din locuita închiriată, pe numele sotului, (contract de chirie, dar nu avem viza de flotant nici unul din noi pe aceea adresa), datorita tensiunilor din familie(el nici nu dorește divorțul deși are o legătură extraconjugala), și el se gândește în final sa ma dea în judecata, sau sa depună divorțul în tribunal(divorț amiabil la notar când dorește când nu), poate sa ma acuze de pararise de ? anticipat!
Bună ziua, o mașină cu rate unde s a achitat un avans de 10.000 euro(diferența de 7000 urmând sa fie rate pe 5 ani), face obiectul unui partaj? DACA da, cum se rezolva împărțirea, trebuie vândută mașina, sau cum? Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Da, veteran teatre de operații, 3 misiuni externe Afganistan.

gi-jane2 a scris:

Sunteti sigura ca e vb de indemnizatie de veteran de razboi?
Veteranii de razboi sunt considerati doar cei ce au luptat in primul sau al doilea razboi mondial, nu mai sunt prea multi in viata, e imposibil sa mai aiba copii minori.