avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Activitate Costik36

Activitate Costik36



Cris987@ a scris:

Pai și dv puteti emite factura către PF, dacă va fac plata ONLINE în cont sau printr=un procesator de plăti. În situația asta nu va trebuie casa de marcat, dar trebuie sa ii spuneți clientului sa va plătească în cont. Scrieți pe factura achitat în cont bancar și nu mai trebuie bon fiscal. Atenție, pe factura trebuie neaparat sa treceti CNP-ul corect, ca fără el nu puteți introduce în e-factura.


Ok am inteles
Asta era si ideea ca nu as investi in casa de marcat pentru 10 bonuri pe an

Va multumesc frumos pentru informatie


george-neagu a scris:

În situația descrisa de dumnevoastra, va trebuie casa de marcat.


As mai avea o intrebare totusi
Cei cu magazine online emit facturi pe persoane fizice (emag spre exemplu) si nu stiu sa fi primit bon cand am cumparat ceva de la ei
Situatia mea ar fi similara


george-neagu a scris:

În situația descrisa de dumnevoastra, va trebuie casa de marcat.


Va multumesc frumos
Buna ziua,

Eu sunt un PFA si as dori sa stiu daca sunt obligat sa emit bonuri pentru vanzarile catre persoane fizice sau pot doar sa fac facturi catre acestea pe numele lor.

Intreb pentru ca nu o sa fac multe vanzari catre PF, marea majoritate o sa fie care persoane juridice si nu doresc sa ma complic cu casa de marcat.

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Detin 2 masini pe numele meu. Un Cielo si un Audi.


Dupa ce am cumparat Audi am dat Cielo tatalui meu sa se foloseasca de el. El locuieste mai mult la tara in Jud. Olt si vine aproximativ odata pe saptamana acasa in Brasov.

Eu am avut un loc de parcare pentru Cielo si ne-am gandit sa mai cumparam unul pentru tatal meu sa aibe unde sa parcheze. Am platit al doilea loc de parcare pentru 3 luni, pana in 2015 Decembrie.

Deoarece tatal meu a venit de 4 ori in aceste 3 luni am decis ca nuy merita sa il tinem. Problema este ca primaria Brasov ma obliga sa il platesc in continuare desi nu mai doresc sa il folosesc. Am inteles ca trebuie sa ma mut sau sa vand masina. Problema mea este ca tatal meu este cu domiciliul tot in Brasov la aceeasi adresa ca si mine.

Am facut cerere de renuntare la parcare inainte de 31 Martie, am atasat cartea funciara a cladiri pe care o detine la tara si i-am facut contract de donatie pe Cielo.

Acum a venit o hartie de la primarie ca sa fac dovada ca tatal meu nu sta la mine in apartament. Nu stiu ce sa fac ca sa mai scap de locul acela.

Va multumesc anticipat.