Multumesc. Asta voiam sa aud. Sunt discutii dintre mine si persoanele mentionate, discutii prin care le-am tras de limba si am aflat lucruri interesante.
Nu intru in detalii. Ma intereseaza un singur lucru si anume daca din punct de vedere legal am dreptul sa fac inregistrari audio-video in spatiu public? Sunt in posesia unor inregistrari efectuate la o terasa (localizata pe trotuar), intalniri ale mele cu martori oculari, cu politisti si cu procurori (care spun lucruri "extrem de interesante" !!!) referitoare la cercetarea penala in cazul unui accident de circulatie de care sunt direct interesat. Ca masura de precautie, in caz ca vreunul isi neaga vorbele, am toate discutiile inregistrate cu sunet si imagine. Intentionez sa le folosesc in instanta, ca probe.
Multumesc, dar raspunsul e pe langa subiect! Accidentul de la Braila era doar un exemplu (conform celor spuse in presa la acel moment). Subiectul e cu totul altul, iar un eventual raspuns trebuia sa se refere la subiect....nu la "exemplu" (corect, sau nu).
As vrea sa stiu doua lucruri:
1) In caz de accident de circulatie, martorii asistenti (la masuratori) trebuie sa aiba si declaratie in dosar, sau doar semnatura pe procesul verbal? In caz ca este obligatorie declaratia, unde este specificat acest lucru?
2) Daca conducatorul auto a fost testat cu alcooltestul si rezultatul este zero, nu trebuie recoltate si probe de sange, la spital? Mentionez ca accidentul este cu victima decedata. Ma gandesc ca exista si posibilitatea sa fi fost drogat, nu doar beat. Alcoolemie zero nu insemna neaparat ca este "curat".
Spre exemplu, recent, la accidentul cu 5 victime de la Braila, soferul era si epileptic si drogat. Iar acest lucru, ca era drogat, doar cu probe de sange se poate demonstra.
Ma lamureste cineva? Ce prevede procedura cercetarii la fata locului? Concret!
Multumesc anticipat!