Nu intru in detalii. Ma intereseaza un singur lucru si anume daca din punct de vedere legal am dreptul sa fac inregistrari audio-video in spatiu public? Sunt in posesia unor inregistrari efectuate la o terasa (localizata pe trotuar), intalniri ale mele cu martori oculari, cu politisti si cu procurori (care spun lucruri "extrem de interesante" !!!) referitoare la cercetarea penala in cazul unui accident de circulatie de care sunt direct interesat. Ca masura de precautie, in caz ca vreunul isi neaga vorbele, am toate discutiile inregistrate cu sunet si imagine. Intentionez sa le folosesc in instanta, ca probe.
daca sunt discutii ale dvs cu tertii sunt admisibile ca probe si legale.
Daca inregistrarea priveste o convorbire privata, a altor persoane, nu se pedepseste in anumite cazuri - art 226 cod penal
(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.
Multumesc. Asta voiam sa aud. Sunt discutii dintre mine si persoanele mentionate, discutii prin care le-am tras de limba si am aflat lucruri interesante.
Trebuie sa stiti ca inregistrarile pot fi trucate, asa ca nu constituie in mod automat probe credibile. Pe urma, orice om are dreptul la opinie, chiar daca face afirmatii care se dovedesc ulterior gresite. De aceea erorile de apreciere ale unor functionari nu va creeaza drepturi. Aceste lucruri raman la aprecierea judecatorului.