avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot inregistra pe proprietatea comuna?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot inregistra pe proprietatea comuna?

Sunt de ani de zile tina unor atacuri sub diverse forme, amenintari cu moartea, tentativa de omor, calomnii, incitare la ura, am vecini interlopi care ma vor afara din cartier.
Ca sa ma apar, nu ies din casa fara aparatura de inregistrat sa am probe si filmez.inregistrez audio cand sunt atacat sau cand stiu ca ma calomniaza.
Pot fi acuzat de ceva in acest caz?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:21, 18 Februarie 2016
Din interpretarea per a contrario, art.226, Violarea vieţii private, cod penal
(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim
c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;

Nu domnule, nu puteti fi acuzat de nimic (atata vreme cat scopul inregistrarilor este doar cel declarat de dvs. mai sus), ci este chiar indicat sa faceti inregistrarile, acestea putand servi ca mijloace de proba la o adica.
Este o situatie delicata,avand in vedere contextul relatiilor existenteintre parti=relatii de dusmanie
Este hazardat sa va antepronuntati asupra eficientei eventualelor inregistrari audio atat timp cat nu cunoasteti concret contextul si continutul discutiilor ,daca acestea constituie dovezi rezonabile ,care coroborate cu alte elemente sau probe sa fie apreciate drept infractiuni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare audio-video fara acordul celui inregistrat Hermes2016 Hermes2016 Buna ziua, Nu intru in detalii. Ma intereseaza un singur lucru si anume daca din punct de vedere legal am dreptul sa fac inregistrari audio-video in spatiu ... (vezi toată discuția)
Fotografiere locuri publice markomarius1 markomarius1 Buna seara, Vreau sa stiu, daca este legal sa captezi imagini foto/video din locuri publice, care ulterior sa le expui ca si probe in in justiti, in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- pot constitui probe inregistrarile facute fara stirea persoanei? camy20 camy20 buna seara Poate sa-mi spuna cineva daca cu ajutorul unei sau mai multor inregistrari cu telefonul mobil(nu discutie telefonica ci cu reportofonul ... (vezi toată discuția)