Ca sa beneficieze de legea 76/2002 actele se fac la fortele de munca unde este inregistrat ca somer neindemnizat.Pentru asta sunt necesara aproape 10 adeverinta si formulare printre care si cea in care sa se mentioneza ca are mai putin de 5 ani pana la pensie, adevarinta care trebuie adusa de la casa de pensii. Ei nu dau adeverinta decat ca in momentul actual sotul se poate pensiona la 65 ani, desi daca mai lucreaza, dupa cum vrem,4 ani se poate pensiona la 62. Deci el nu poate beneficia de lege desi are dreptul. Cui ma pot adresa?
Asa ar trebui sa fie,nu? Indeplineste conditiile si se poate pensiona daca mai lucreaza 4 ani, la 62 de ani. Ca sa se angajeze si sa beneficieze de legea 76/2002 ii trebuie o adeverinta ca are mai putin de 5 ani pana la pensie doar daca lucreaza cei 4 ani.CJP nu ii da decat adeverinta cu stagiul de cotizare si fortele de munca vor sa fie scris clar ca are mai putin de 5 ani pana la pensie.Deci cum facem?
Sotul meu are 58 de ani,24ani in gr.II, 1an si 4 luni armata.Daca mai lucreaza 4 ani se poate pensiona.Se incadreaza in legea nr.76/2002:someri care in termen de 5 ani indeplinesc conditiile de pensionare pt limita de varsate.Nu avem de unde sa obtinem adeverintele necesare pentru angajare.CJP ii elibereaza doar o adeverinta cu stagiul de cotizare si varsta de pensionare conform stagiului,de 65 ani.Cum poate beneficia de o lege a Statului Roman?
Am 58 de ani, mai am aproape 4 ani pana la varsta pensionarii si ma pot angaja la un PFA. Poate angajatorul sa beneficieze de facilitatile fiscale din legea 250/2013 (legea 76/2002)? Eu nu mai lucrez de 8 ani dar nu am beneficiat de somaj si nu figurez la AJOFM. Am aceleasi drepturi cu un somer de peste 45 de ani?
Cei 5 ani de facultate la zi cu diploma obtinuta si stagiul militar se iau in considerare la calculul cotizarii pentru iesirea la pensie? Sotul meu, cu cei 5 ani de facultate si 1an de armata are 35 de ani. Poate iesi anticipat avand varsta de 62 de ani?
Sotul meu face 60 de ani in luna iunie, are o vechime in munca de 21 anii plus 6 ani spor grupa, plus 5 ani facultate la zi cu diploma, plus 1an si 4 luni stagiu militar. La ce varsta poate iesi la pensie?