avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajari persoane aproape de pensie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajari persoane aproape de pensie

Am 58 de ani, mai am aproape 4 ani pana la varsta pensionarii si ma pot angaja la un PFA. Poate angajatorul sa beneficieze de facilitatile fiscale din legea 250/2013 (legea 76/2002)? Eu nu mai lucrez de 8 ani dar nu am beneficiat de somaj si nu figurez la AJOFM. Am aceleasi drepturi cu un somer de peste 45 de ani?
Cel mai recent răspuns: pau_maria , utilizator 20:59, 13 Aprilie 2016
Buna seara,
Da, va beneficia de acele facilitati.
De asemenea "angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj."
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, am firma in reorganizare as dori sa stiu, daca angajez persoane din somaj cu 3 ani inainte de varsta de pensionare cat timp primesc subventia? ... (vezi toată discuția)
Art 85(5) legea 76/2002 oanamica oanamica Buna ziua, subiectul intrebarii mele il constituie conventia incheiata intre angajator si AJOFM cu privire la acordarea subventiei descrise in art 85(5) din ... (vezi toată discuția)
Somaj - facilitati pentru angajatorii persoanelor cu varsta >50 ani steaua59 steaua59 ce facilitati are un angajator daca angajeaza o persoana trecuta de 50 de ani: prima intrebare daca acea persoana este in somaj si a doua ... (vezi toată discuția)