Am 58 de ani, mai am aproape 4 ani pana la varsta pensionarii si ma pot angaja la un PFA. Poate angajatorul sa beneficieze de facilitatile fiscale din legea 250/2013 (legea 76/2002)? Eu nu mai lucrez de 8 ani dar nu am beneficiat de somaj si nu figurez la AJOFM. Am aceleasi drepturi cu un somer de peste 45 de ani?
Buna seara,
Da, va beneficia de acele facilitati.
De asemenea "angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj."
Somaj
maria_corina29
buna ziua, am firma in reorganizare
as dori sa stiu, daca angajez persoane din somaj cu 3 ani inainte de varsta de pensionare cat timp primesc subventia? ... (vezi toată discuția)