Buna ziua!
Avem un Contract colectiv de munca valabil pana in anul 2019. In prezent, dorim sa incheiem un act aditional la acesta, insa unul dintre cei 3 reprezentanti ai salariatilor a demisionat.
Este necesara realegerea unui reprezentant, in vederea renegocierii CCM, sau putem negocia CCM avand in vedere ca cei 2 reprezentanti alesi au inca mandate valabile, pana in 2019?
Va multumim!
Buna ziua!
As dori sa stiu cum se poate proceda in urmatoare speta:
- un salariat aflat in perioada de proba stabilita la debutul intr-o noua functie savarseste in data de 01.04 o abatere disciplinara, consemnata intr-un referat inaintat conducerii de catre superiorul ierarhic;
- conducerea decide sa inceapa cercetarea disciplinara in 06.04, urmand a se trimite salariatului convocatorul prin posta;
- in data de 07.04 salariatul inainteaza o notificare de incetare a CIM in perioada de proba, conform art. 31 (3), cerand incetarea contractului incepand cu ziua urmatoare;
In aceste conditii, mai poate fi cercetat disciplinar salariatul daca raporturile de munca inceteaza in 08.04 conform art. 31, alin (3) fara necesitatea unui preaviz, inainte ca angajatorul sa aiba confirmarea ca acesta a luat la cunostinta convocarea pentru cercetare disciplinara?
Cum se procedeaza cu CIM in cazul in care, in ziua in care contractul de munca trebuie incetat in Revisal conform legii, se trimite salariatului si convocatorul pentru cercetare disciplinara? Ar trebui suspendat contractul panal a finalizarea cercetarii sau incetat in baza notificarii?
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma indrumati cu privire la urmatoarea situatie:
Cum trebuie procedat in cazul emiterii unei adeverinte de vechime pentru un salariat al carui contract de munca a incetat si care, pe parcursul desfasurarii raporturilor de munca, a suferit o modificare de la norma intreaga la timp partial (2 ore/zi). Mai concret, as vrea sa stiu cum trebuie sa arate prima fraza a adeverintei, acolo unde se mentoneaza tipul de norma din contract:
"Prin prezenta se atesta faptul ca dl./dna____, domiciliat(a) in _____.,str.
____., nr. ___, bl. __, sc__, ap___, sect__, jud___, posesor al BI/CI___,
seria____, nr. ___, CNP ____, a fost angajatul (a) societatii _____.,
CUI ____?, cu sediul social in ____, in baza contractului individual de munca cu norma intreaga / cu timp partial de ____ore / zi,"
Trebuie sa mentionez norma initiala (care a fost intreaga) sau norma detinuta la incetarea raporturilor de munca (norma partiala)?
Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie:
Am cazul unui salariat cu o vechime de 1 an in societate, caruia i s-a modificat functia cu stabilirea unei noi perioade de proba.
In acest moment, salariatul se afla inca in proba, dar angajatorul constanta ca salariatul nu este potrivit pentru noua functie si ii face o notificare de incetare contract, conform art. 31, alin (3) din Codul Muncii.
Intrebarea mea este daca, in aceasta situatie, salariatul poate beneficia de somaj.
Multumesc!