avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua!

As dori sa stiu cum se poate proceda in urmatoare speta:
- un salariat aflat in perioada de proba stabilita la debutul intr-o noua functie savarseste in data de 01.04 o abatere disciplinara, consemnata intr-un referat inaintat conducerii de catre superiorul ierarhic;
- conducerea decide sa inceapa cercetarea disciplinara in 06.04, urmand a se trimite salariatului convocatorul prin posta;
- in data de 07.04 salariatul inainteaza o notificare de incetare a CIM in perioada de proba, conform art. 31 (3), cerand incetarea contractului incepand cu ziua urmatoare;

In aceste conditii, mai poate fi cercetat disciplinar salariatul daca raporturile de munca inceteaza in 08.04 conform art. 31, alin (3) fara necesitatea unui preaviz, inainte ca angajatorul sa aiba confirmarea ca acesta a luat la cunostinta convocarea pentru cercetare disciplinara?
Cum se procedeaza cu CIM in cazul in care, in ziua in care contractul de munca trebuie incetat in Revisal conform legii, se trimite salariatului si convocatorul pentru cercetare disciplinara? Ar trebui suspendat contractul panal a finalizarea cercetarii sau incetat in baza notificarii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 26 Aprilie 2016
Nu mai poate fi cercetat disciplinar, intrucat c.i.m. inceteaza la data mentionata in notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf. art. 31 alin. (3) cioc natalia cioc natalia Buna seara, Am un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca. Acesta este inca in perioada de proba. Pot sa-i inchid contractul de munca conf. ... (vezi toată discuția)
Demisie, acordul partilor sau cercetare disciplinara? silvias silvias Buna ziua Vreau sa va prezint o situatie pe care nu stiu cum s-o rezolv, am un angajat care a venit si si-a prezentat cererea de demisie dar prin acordul ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba ContSters327883 ContSters327883 in cazul, ipotetic desigur, un angajat aflat in perioada de proba anunta, in timp legal, ca are concediu medical pentru cateva zile, mai mult de 3, insa ... (vezi toată discuția)