Buna ziua
Vreau sa va prezint o situatie pe care nu stiu cum s-o rezolv, am un angajat care a venit si si-a prezentat cererea de demisie dar prin acordul partilor, in sensul ca a inmanat secretarei cererera de incetare a contractului de munca cu art.55, lit b fara sa astepte un raspuns din partea conducerii societatii si din momentul acela nu s-a mai prezentat la servici.
Eu ca angajator ce pot face in acest caz, pentru ca nu este o demisie cu preaviz sau fara, el mi-a aruncat o hartie dupa care a plecat. Pot eu sa-i fac cercetare disciplinara in acest caz? si mai ales in cazul unui proces aceea cerere poate reprezenta o proba impotriva mea?
Multumesc!
In primul rand ca trebuie sa inmanati salariatei un refuz al incetarii CIM prin acordul partilor si sa o informati ca se gaseste in situatia absentarii nemotivat de la locul de munca fapt ce conduce la concedierea disciplinara a sa.
Se poate trimite postal o astfel de notificare. Pentru incetarea CIM prin acordul partilor este necesata dovada acestui acord.
Cercetarea disciplinara trebuie facuta in conformitate cu Codul Muncii.
Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
Cu ce data a solicitat incetarea c.i.m.?
in mod normal se stabileste intre parti si la data la care s-a convenit contractul inceteaza, dar persoana respectiva a cerut incetarea contractului in ziua in care a depus cererea si nici nu a asteptat raspunsul conducerii societatii, deci nu poate fi acordul partilor.