avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE AS DORI SA PLEC DIN FIRMA FARA PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE AS DORI SA PLEC DIN FIRMA FARA PREAVIZ

Ma numesc Mihaela si as dori sa stiu cum pot sa fac o cerere de demisie la zi pentru ca nu mai vreau sa lucrez la aceasta firma comerciala .Am gasit in alta parte si as vrea sa plec,cum pot proceda.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 19 Ianuarie 2013
Prin incetarea contractului de munca cu acordul partilor. Asta daca si angajatorul este de acord, bineinteles.
Daca angajatorul nu si-a respectat prevederi din CIM puteti demisiona fara preaviz(art 81 (8) Codul muncii). Mai exista si varianta absentarii de la serviciu si, dupa o cercetare disciplinara incetarea activitatii pentru absente nemotivate.
Nu exista demisie la zi .. fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., fie va dati demisia care poate fi cu sau fara preaviz ...
Buna ziua,as avea o intrebare:Mi-am dat demisia de la firma la care am lucrat,ptr ca acest patron a dat ordin ca atata timp cat lucrez in aceasta firma sa mi se opreasca jumate din salariu ptr ca eu sunt vinovata de acea paguba si nu ei ,intrucat ei au legile interioare ale firmei.Cum as putea sa-mi recuperez salarile de pe luniile noembrie si decembrie ,deoarece nici salarile nu se dau la timp si nici seful de mag nu vrea sa-mi dea salarile?
Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul demisiei romservinvest romservinvest Bună dimineaţa, Vă rog frumos să mă sfătuiţi cum se face încetarea contractului individual de muncă în cazul unui angajat care şi-a dat ... (vezi toată discuția)
Plecare de la locul de munca ttudor1978 ttudor1978 Am o intrebare..si o rugaminte daca ma poate ajuta cineva.Vreau sa plec de la locul de munca si u stiu cum sa procedez.Adica as vrea daca-mi puteti spune cum ... (vezi toată discuția)
Încetarea contractului cu acordul partilor SilviaParv SilviaParv Lucrez de 10.5 ani intr-o companie. De 8.5 ani am functie de conducere. Vreau sa imi dau demisia si sa închei contractul cu acordul partilor pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)