Ma numesc Mihaela si as dori sa stiu cum pot sa fac o cerere de demisie la zi pentru ca nu mai vreau sa lucrez la aceasta firma comerciala .Am gasit in alta parte si as vrea sa plec,cum pot proceda.
Daca angajatorul nu si-a respectat prevederi din CIM puteti demisiona fara preaviz(art 81 (8) Codul muncii). Mai exista si varianta absentarii de la serviciu si, dupa o cercetare disciplinara incetarea activitatii pentru absente nemotivate.
Nu exista demisie la zi .. fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., fie va dati demisia care poate fi cu sau fara preaviz ...
Buna ziua,as avea o intrebare:Mi-am dat demisia de la firma la care am lucrat,ptr ca acest patron a dat ordin ca atata timp cat lucrez in aceasta firma sa mi se opreasca jumate din salariu ptr ca eu sunt vinovata de acea paguba si nu ei ,intrucat ei au legile interioare ale firmei.Cum as putea sa-mi recuperez salarile de pe luniile noembrie si decembrie ,deoarece nici salarile nu se dau la timp si nici seful de mag nu vrea sa-mi dea salarile?