avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie, acordul partilor sau cercetare disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie, acordul partilor sau cercetare disciplinara?

Buna ziua
Vreau sa va prezint o situatie pe care nu stiu cum s-o rezolv, am un angajat care a venit si si-a prezentat cererea de demisie dar prin acordul partilor, in sensul ca a inmanat secretarei cererera de incetare a contractului de munca cu art.55, lit b fara sa astepte un raspuns din partea conducerii societatii si din momentul acela nu s-a mai prezentat la servici.
Eu ca angajator ce pot face in acest caz, pentru ca nu este o demisie cu preaviz sau fara, el mi-a aruncat o hartie dupa care a plecat. Pot eu sa-i fac cercetare disciplinara in acest caz? si mai ales in cazul unui proces aceea cerere poate reprezenta o proba impotriva mea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: silvias , utilizator 17:31, 7 Septembrie 2010
a depus cererea de incetare si din ziua respectiva nu s-a mai prezentat la servici
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
silvias, utilizator
In acest caz, trebuia facuta o notificare catre salariat in ceea ce priveste refuzul angajatorului la solicitarea sa.
Parerea mea este sceptica in ceea ce priveste cercetarea disciplinara , atata timp cat nu i s-a comunicat refuzul angajatorului.
acest lucru intentionez sa si il fac sa-l notific in scris asa cum mi-a sugerat si adelaida_07, dar problema este ca el nu s-a mai prezentat la servici, in mod normal cand vrei sa incetezi un contract de munca trebuie sa discuti cu angajatorul, mai ales in cazul in care ceri incetarea cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Demisie as dori sa plec din firma fara preaviz mihaela34dav mihaela34dav Ma numesc Mihaela si as dori sa stiu cum pot sa fac o cerere de demisie la zi pentru ca nu mai vreau sa lucrez la aceasta firma comerciala .Am gasit in alta ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă angajatorul nu vrea să-mi semneze demisia fără preaviz, dar eu nu mai merg la muncă? când va înceta contractul meu individual de muncă? GAGI GAGI Bună ziua,vă rog să îmi spuneți ce pot face dacă angajatorul nu vrea să-mi semneze demisia la zi(adică fără preaviz), și nu merg in cele 20 zile ... (vezi toată discuția)